Pages

Tuesday, January 7, 2014

lamanya tak update! heheheh

tade ape yang di updatekan sangat...hurmm...biasa biasa je

saat ini, masih lagi berdua. ya...berdua..huhuh..nak sedih ke nak nangis??


hahaha..tak perlu lah....im lovin' it!

hurmmm...before ni banyak sangat consume memacam konon supplement membantu untuk kesuburan, but i think badan ni tak boleh nak absorb dengan segala macam supplement la..haiyaa!!


some people introduce me to Shaklee....yeahh...siap ada set kesuburan gitu kan...bagus! Sebab banyak bagi harapan kat TTC macam aku ni, but.....aku tak sesuai!


wuwuwuwu....banyak dah consume weh..berbulan-bulan...since consume itu..berbulan-bulan jugak la period aku TAK DATANG! can u imagine that???

Penting bagi aku period untuk datang tiap-tiap bulan taw...pentingggggg walaupun tidak subur..

masalah aku gemok kot..hehehe...yeah..gemok gemok gemok...whateva lah...

hah...kan sebelum ni banyak aku makan, yang aku ingat la...PATI DELIMA tu, kan aku meroyan pasal period tak datang datang....ropenye memang ade spesis yang kalau consume jenis period stop...eh..memang ke?? aku pelik!

so aku stop, dan segala botol pati tersebut aku kasi abah aku sebab beliau suka bebenor minum...untuk kesihatan katanya.

pastu stop sebulan...period! yeah..beliau datang tapi sikittttt....but 4 hari jugak la...normal but sikitttt

pastu period, aku consume Shaklee, Alfalfa, GLA, ESP and ape lagi ntah..haa....Ostematrik..Lecithin pon amik...hurm.....agak konsisten la aku consume semua ni...beberapa bulan..


dan beberapa bulan sepanjang consume itu lah period tidak muncul. 5 bulan taw! grrrr

macam-macam aku bayangkan.......perut buncit tak fikirkan aku preggo, aku fikir, ade fibroid, cyst and etc...huhuhuuh

pastu aku stop dalam sebulan tak makan pape, akhirnya, period aku muncul setelah 5 bulan tak datang....banyak!!!! sampai sakit-sakit pinggang...selalu sehari je..ni 3 hari berturut sakit pinggang...senggugut la tuh...pastu dalam 7 hari baru clean...selalu 5 hari tu da leh mandi wajib dah

haaa...apa cita????

kesimpulannya, aku memang takleh nak consume any supplement.

semua produk2 shaklee aku kasi mak aku...eh..nanti die plak yang subur..hehehe...dapat la aku adek..ye dak?? hahahahaha...mak da tutup kilang ye...im the last one! hehehehe...

aku tak buat ape2 rawatan pon... aku dah 3 tahun kawen dah...gerun! gerun nak jumpa doktor-doktor ni...

anak angkat?? mentua tak setuju, mak aku setuju.so?? kesimpulan....nanti dulu...walau peluang tu ya amat banyak depan mata...

hurmm...so now, aku berserah...aku pasti Dia ada perancangan yang tersendiri untuk kami.


ok la...babaiiiii

14 comments:

BaTiK_PiNk said...

hanida....jadi reverse effect plak awak makan semua produk2 tu? Pelik plak....one thing saya nak bagi tip, cuba turunkan berat badan. Macam saya dari berat badan 80++kg, makan macam2 ubat hormon doktor hospital bagi, memang period turun tapi jenis bersyarat la..makan ubat, baru turun. kalau stop, tak period. Bila saya dah turun berat sikit ni, alhamdulillah nampak perubahan paten period saya, mula-mula datang tapi cycle panjang2, lately ni alhamdulillah period cycle dah jadi tetap tiap2 bulan datang dan cycle dh jadi normal 28 hari. Cubalah hanida, inshaAllah ada rezeki awak....

Sorry post panjang sikit.

nora sikin said...

hai salam perkenalan.. saya blog baca blog awk tapi before nie x ada blog so x leh nak komen n saya buat blog pun semata2 nak komen tau...hehehe.. saya pun tgh ber ttc jugak masuk bulan 3 nie dah setahun kawen... tgk kawan2 yg kawen lagi lambat dari kite semu dah pegnant mybe rezeki dyorg.. n saya pun ada masalah yg sama dgn awk.. saya kawen 1/3/2013.. 3/3/2013 saya period 5 hari je.. 2 pun sikit je.. then until now x period langsung... lagi teruk kan.. k lah pjg pulak komen nye sory...

iya said...

iya 1st time komen sini kot.hehe.tgh down juge ni.duk tmenung bile laa kite nak pregnant kan.hehehe.harap2 nyeee ada semangat kembali utk kite dua ♥

Sizuka said...

Dear, nape gerun nak jumpa doc?

hanidatul shatira said...

batik pink : tu lah...mungkin sebab berat badan bertambah gile2 since kawen n period ganggu sket..insy...azam tiap2 tahun yang tak pernah tebayar..heheheheh....thanx

nora : wah...lamanye tak period eh...peningkann..pk pasal ni..btw awak baru lagi kawen...hehehe...hanimun mood lagi tuu

iya : ehhehehe...down tu tak sangat la time skang....cuma tetibe je nanti..datanglah meroyan tu..

sizuka : entahlah...ckup tak suke jumpe doc....sampai bile tatawla..

QASEEH HATIKU QASEEH said...

if brt bdn br tmbh giler2 lps kawin..dktr kata ada pco..pco ni mslh hormon..diet mkn apa ubt kurus puasa teh kurus..semua tu x akn jln if ada pco..hormon yg ada mngikat lemak. .hormon tu hormon lbi kpd hormon lelaki..jd pompuan mmgx dpt pregnen..kna krg kn brt bdn..bg period cycle normal..insyaallah ada rezeki..mkn ubt subur dktr bg..jgn bt formula sndiri..ada yg iya mmg sesuai n jadi..if yg x sesuai g dktr..jgn biar lama2..tp kna cari dktr gynae yg kita serasi n x paksa..bt dr 1st step..pling mudah...smpi la step yg lain2..tp yg pnting kna scan utk cek x ada cyst or fibroid..selebih nya kna tkr cara mkn yg healthy...itu shj..byk kn sayur n buah2..

QASEEH HATIKU QASEEH said...

pco bknnya ada ketumbuhan dlm. .ianya adalah mslh hormon yg brtukar lbi kpd hormon llaki (klu x silap dgr..dktf ckp la)..tp klu d biar hormon tu akn jd x bgs la ut kita pompuan kn..agak nya sbb mknn skrg byk hormon sbb tu hormon manusia jd x btl...

sweet tooth said...

Hani, Pelik juga boleh berenti period terus tu... x pe, like u said, Allah ada plan lain for u. In the meantime, moga Allah permudahkan usaha u.

Nisa Ridwan said...

jom lah kita trunkan berat badan...skg tgh down, marriage dah masuk 3 tahun nie....

hanidatul shatira said...

qaseeh : dah scan da...doc ckp xde pape pon...huhu..tu la..pemakanan actually mainkan peranan penting..hhehehe..slama ni men masuk je asal sedap..hahaha...nasib nasibbb

st : yup...insyaAllah..tq

nisa: semangat tu nak..tp semangat semenet..hahahah...

hanidatul shatira said...

qaseeh : dah scan da...doc ckp xde pape pon...huhu..tu la..pemakanan actually mainkan peranan penting..hhehehe..slama ni men masuk je asal sedap..hahaha...nasib nasibbb

st : yup...insyaAllah..tq

nisa: semangat tu nak..tp semangat semenet..hahahah...

nora sikin said...

sama2 kite berusaha.. semoga kite semu diberi rezeki anak tahun nie.. aminnnn

Reen Tart Nenas said...

saye juge TTC dan saye berjumpa doctor masa tahun ke 2 saye kawen. so saye cadangkan awak jumpa doctor juga. kite taktau kan bende2 kat dlm ni. pasal nak turunkan berat bdn, erm cuba awk buat diet atkins. diet eat less karbo. insyallah, ia akan membantu :) sama2 kite usaha.

adeQ said...

Sis... saye pon ade masalah yang same... period x dtang2... then mase awal muharam period datang n cycle cantek je 3 bulan berturut3... but now da lambat... cuak jugak ni.. n one more thing... saya pon demok.... demok...demok... tp mmg org ckp sebab masalah ni kot sy nye period jdi camni...


Sebelom kawen lagi camni n sebelom kawen lagi demokkk... hihihi

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™