Pages

Monday, July 23, 2012

menu bersahur


Harini dah masuk hari ketiga umat Islam berpuasa
dan maknanya hari ketiga la kite bersahur...ye dak?!
heheh...

Hani tak biasa bersahur, dan suami pulak memang tak boleh kalau tak bersahur
so contra in here, tapi entah ape mimpi suami, katanya nak ikot cara hani yang tak bersahur ni

Walaubagaimanapun hani tetap bangun untuk sahur. Cuma menu sahurnya agak lain sikit. Dulu masa bujang bujang memang hani takkan bangun sahur pon..hehehe....

so dah kawen ni, kene ubah sikit cara tu. Suami hanya makan roti dan air kosong. Selalunye die makan nasi dan last year hani akan goreng nasi tu bersama telur. Memandangkan sekarang kami tak boleh makan telur, so die pon taknak la makan nasi.

Untuk bagi tenaga kat suami tu, menu puasa hani hanya susu kambing dan kurma.

hehehe...so simple !

Tetiap pagi hani akan blend kan 4 bijik kurma + susu kambing (peket)


nak dapat susu kambing segar kan susah....so yang peket je la....
nak tanak kene telan jugak la even tekak ni rasa kembang je..hahaha.....

Alhamdulillah......suami cakap, die takde la rasa lapar sangat n bertenaga la macam biasa...xde la layu layu je.......so die pon suggest hani buat tu tetiap pagi....sepanjang bulan puasa ni...

senang kan??? xyah masak...heheheh




6 comments:

::EIDA:: said...

Menu sihat. Bagus jugak untuk TTC kan... Jap, kenapa tak boleh makan telur ekkk??

♥ ROS ♥ said...

Alamak.. Klu ros rasa terdaya klu xkna nasi :(

hanidatul shatira said...

ida : sbb doc x bagi...telur tu ade hormon ape ntah..so die ganggu hormon kesuburan kite.....tapi kekadang hani mkn jugak....x tahan..heheh

liza♥aufa said...

boleh tahan ke hani? simple nyer...

hanidatul shatira said...

insy boleh lagi liza :)

liza♥aufa said...

liza akan cuba sahur utk esok! tp susu mmg x reti minum,ganti milo leh x? hahahah suka2 ubah~

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™