Pages

Friday, December 14, 2012

bagus ke??

Salam semua...nak tanya la pada yang pernah ada pengalaman. Ekceli hani lately rasa macam nak jaga sikit la dalaman ni....takde r jaga sangat cuma jeles tengok orang makan segala mak nenek vitamin, collagen dan sebagainya, so terasa diri ini ingin mencuba pulak. miahahaha

ok, hani dah almost 2 months consume VCO CATALYST. so far so good. So hani teruskan. Then hani cuba minum COCOA COLLAGEN. But dalam waktu period hani stop lah....baru je beberapa packet hani minum, next after period kering hani consume balik la.

ok for now, hani makan vco dulu then selang sejam hani akan minum cocoa collagen. 

few days ago, hani beli produk SHAKLEE for kurus.hahaha...not to serious but im trying to loose sum weight.

untuk produk tu, hani kene amik LECITHIN, HERB LAX and CINCH.

Herb Lax ni makan 2 times a week..so tade pape masalah la sebab sebelum tidur kan.

sekarang hani dah consume banyak benda...

ni hani statekan untuk susunan ape yang hani makan dulu k.

first, VCO CATALYST (6.30 pagi), selang sejam, COCOA COLLAGEN (7.30 pagi), selang 2-3 jam, CINCH (10-11 pagi), selang  3 jam, LECITHIN (2.00 petang), selang 2 jam, CINCH again (4.00 petang)...selang 3-4 jam, LECITHIN again after dinner lebih kurang 7-8 malam.

and suppost before go to bed, kene amik VCO CATALYST again but hani skipped sebab rasa macam dah banyak sangat amik supplement seharian....what do u think??

hani taw rasanya lagi ramai yang banyak lagi consume produk produk kesihatan ni but persoalannya ok ke ye?? consume banyak2 macam ni or hani kene kurangkan consume produk???

any suggestion...plz drop your comment below......much appreciated !




15 comments:

Nory Zoulkefle said...

nory penah jgk makan vco,,,mmg best..tapi skrg dah stop, sbb tengah on makan Maajun...hehe

::EIDA:: said...

Ida taktahu hani.. ida tak makan semua tu.. huhu.. eh? tapi gatal nak komen sini kan.. hehehhe

afrah hana said...

Smenya kalau produk berdaftar. Rasanya ok. Kalau awk consume 2hours in between each boleh elakkan interaction.. Which is good in term of absorption supplemen2 tu. Cme skg neh byk sgt produk kat luar. Kne confirmkan btol2 selamat atau x.. ;)

eKa said...

Byk nya hani nya supplement.eka penah mkn vco,tp dia kacau piyed eka.maybe tak serasi dgn eka kot

hanidatul shatira said...

nory : owh...tu lah..so far vco ok...

ida : heheheh...ida mmg rajin komen kan...

a.h : tu lah....hani x consume sume in 1 time..selang few hours baru amik yg lain...

eka : so far vco regularkan period hani taw eka....memula tu a bit cuak gak..but dah 3 months consume..so far ok....

Kak Baby said...

salam.. hani.. :)
sgt diaalu2kan utk campurkan madu sekali dlm menu hani tu. madu bagus utk vit. c, tingkatkan imunisasi bdn dan paling penting membantu badan menyerap zat2 lain dengan lebih cepat...

hanidatul shatira said...

kak baby : yeke....insy...thanx kak...

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

Pd maera,tgk dulu kndgn supplement tu.kalau ada bahan2 yg sama,so amik satu2 dulu sb takut lebih dose.hehe.

hanidatul shatira said...

haah kan..tak terfikir pulak hani maera...hehehe...btw thanx ingatkan :)

CikNaa said...

lame tak singgah blog hani :) eh VCO tu elok tau.ciknaa mkn after 1st birth.. lepas sebulan 2 mkn tetibe lekat! mak ckp VCO mmg subur.. try la hani.. insyaAllah..

hanidatul shatira said...

hah...ciknaa dah 2nd baby dah ke....wahh..congratssssss....

liza♥aufa said...

mak aii banyak nya hani makan supplement , better jangan ambik banyak sangat , takut plak dia ganggu hormon, sebab b4 kawen liza mcm hani gak, sampai lepas kawen then doktor suruh stop semua supplement sbb masa tu liza susah nak lekat , dah lekat gugur plak. tapi tgk gak la keadaan hani if selesa ngan body terus kan jerk heheheh. dulu masa sekolah liza berat 70kg, pastu pegi slimming centre keep slim, ok la turun then amalkan slimming tea dia...sampai berat 54kg.rupanya slimming tea ni pon ganggu hormon gak, abes muka liza jerawat...

hanidatul shatira said...

yeke liza....hani byk amal mcm2 taw....bdn x kurus pon..hahaha....thanx liza...hani cuba utk kurangkannn

aie said...

sama la... sebab risau banyak sangat bende nak di consume kan..so i google search "campur makan vco shaklee cocoa collagen" so...jumper blog u. ehehe... btw, i will be your follower :p kihkih . memandangkan i pun tengah TTC after miscarriage a month ago

hanidatul shatira said...

OWH...iii..salam kenal...

baru misscarry je..insyaAllah..pasni cpt r lekat tuh.....aminnnn

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™