Pages

Wednesday, May 18, 2011

married for 5 months

alhamdulillah
harini genap la usia perkahwinan 'setahun jagung' kami
5 bulan

sepanjang tempoh ni kami belajar mengenali diri masing-masing dengan lebih mendalam
biasa la kan
masa sebelum kawin tuh, perangai still lagi cover cover, tapikan nak kata cover pun tak jugak taw sebab saya jenis selamba jek..haahah
en asben yang agak malu malu meow dengan saya (bluwekkk)

walaupun kami dah mengenali selama 5 tahun 10 hari dan 2 minggu
agak susah nak 'latih' en asben untuk jadi orang yang selamba taw
hahahahaha.....
but  now bila da terselamba....over plaks!
 
papepun en asben....saya sayang kamu sampai syurga...hohoho

selama perkenalan kami nih sampai la dah kawen nih
banyak dah soalan uji minda yang kami terima dari wartawan (bajet artis hokey!)


masa bujang :
 
bile korang nak kawen nih?
 
tak sabar nak rasa nasi minyak korang....
 
kad kawen mane?
 
lamanya korang berkawan, bila nak kawen nih?
 
jangan tunggu lama-lama nanti orang lain kebas..blablabla
 
ala...tunang je dulu, kawen kemudian cerita, janji dah 'ikat'

soalan pada perempuan : ko da pegi ke rumah keluarga die??
 
soalan pada lelaki : pergi jumpa keluarga die dulu papehal pun, mintak restu

bile keluar shopping terserempak kawan-kawan : aik..beli barang hantaran ke??

isk..cepat la kawen, takyah cintun lelame, pas kawen korang cintun r puas-puas

eh...korang dah suka sama suka, nape nak tunggu lagi, tak elok kata orang-orang tua

kenal, pastu cinta pas kawen je hani, orang tua kata lagi afdal.....



masa dah merisik:
 
bila tarikh tunangnya?
 
berape lama korang nak ikat nih?
 
jauhnya beza tarikh risik ngan tunang. tak elok taw


masa bertunang :

waaa...bagus la dah jadi tunangan orang, jaga diri perhubungan tu baik-baik

yeke ko dah tunang?? looo.....cepat-cepat kawen, pastu bagi aku anak buah

berape lame ko 'ikat' ni weh??

jangan tunang lama-lama, nanti ada je halangan pastu korang cepat panas!

barang-barang ape yang korang bagi? mesti mahal-mahal kan...

ape tema kale tunang ko neh??

die bagi ko ape?? gelang??? cincin?? rantai???

nape lame sangat ikat tuh...isk...cepat kawen kan bagus

eh...berape hantaran ko ek???mesti tinggi kan...biasa la orang skang mane nak letak sikit sikit

nanti dah kawen ko nak stay kat mane??dok umah mentua ke dok asing??

eh, mas kawen nanti laki ko bagi berape ek??

tema kawen ko nanti kale ape ek??

nanti ko nak anak berape ramai ek?? 

anak ko nanti ko nak letak name ape ek??

barang kemas ape laki ko bagi nanti masa nak batal air sembahyang??

berape ribu harga barang kemas batal air sembahyang tuh???

ko beli barang kemas ni kat mana??poh kong?? tomei??? selberan?? chopard??


masa dah kahwin:

korang duduk mana dah sekarang nih?

dok ngan mentua ke??

barang rumah semua dah complete dah??

mas kahwin yang laki ko bagi tu ko beli ape??

laki ko dah ada kete ke?? rumah ke??

laki ko keje mane weh?

nanti balek raya korang laki bini wat tema baju kale ape?

balek umah mak mane dulu nanti??

dah berisi ke??

korang planning ke??

tak payah la planning anak pertama nih, nanti bile yang kedua baru la korang planning

korang tak terasa ke orang lain yang kawen lewat dari korang dah ada baby??

takpe, usaha tangga kejayaan, chaiyok!

ko pergi la berurut, kot2 nanti berisi ke?

ko ada makan ubat ape ape tak?? 


dan pelbagai soalan yang menguji minda dan mental oleh mereka-mereka yang amat prihatin dengan hani

terima kasih la yek
apa yang hani inginkan korang doakanlah yang baik baik untuk hubungan kami
semoga tuhan merahmati hidup kalian juga

ameen!

3 comments:

^^mrs.deana^^ said...

dear hani..,biasela 2 kn..ble dh kawen ni mcm2 prangai yg kte blh tgk ble dgn hsband,mse brcnta len,brtng len,dh kawen lgla...neway pn,smoga hani n hsband bhagia sllu..^__^

hanidatul shatira said...

hehehe...tu lah....as long as we r happy together...pedulikan la ape orang lain nak cakap kan.....

MOHD FAHMI JAES said...

tahniah. selamat melayari alam perkahwinan dan seterusnya

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™