Pages

Tuesday, March 12, 2013

Hormon progesteron

Kawan TTC....camana cara nak tingkatkan hormon ni??? Just got da call from doc...she said hormon progesteron hani rendah...



*perlutabah*

9 comments:

eKa said...

alamak tak tau la pulak pasla ni hani... sori

afrah hana said...

Awk, maybe boleh try gla shaklee. Untuk regulate hormone. Smuanye dgn izin Allah. Sye pn sedang mencuba.. Klu nk order boleh contact sye 013 2507805

Fbpage: mue mue closet
Instagram: @muemuecloset

Umaira Umar said...

salam hani...
bagusnye your doc siap call u lagi
nk tny, b4 this ade ambik epo x? ape yg sy tahu epo tu utk increase estrogen sebab ia membantu mengeluarkan telur yg sihat sbb itu estrogen perlu tinggi tapi masa nak proses persenyawaan pula, kena tinggi progesteron sebab progesteron tu nak paksa die melekat, flaxseed oil mungkin dpt membantu progesteron semula jadi. try la...brand kordel biasa ade jual.

sy just share info tentang ini sbb sy ade terbaca article kedoctoran kat 1 forum kat usa.

keep in touch♥

Carmello said...

Hani,nak tanya. Hormon progestron ni ada hari2 dia ke nak cek?

hanidatul shatira said...

eka: x pe...heheh

afrah : tu lah ngah riki2 yg boleh upkan hormon nih...nnti papehal hani text ehh...tq

umaira : yeke....owh..thanx..sbb hani mmg tataw camne nak increase hormon nih....thanx eh..nnti hani cuba baca2 psal benda nih

carmello : haah..die nak amik darah or cek hormon hari ke21 period

Mrs Z said...

samalah ...saya pun hormon progessteron rendah ..dengan BBT kita dapat tau juga hormon progesteron rendah atau x ... tapi sy xde pcos, ada cyst ... :( apaepun, keeps update ya psl ni ... :)

prog muten said...


rm1/pc strip test upt pregnancy dan rm1.20 /pc opk kesuburan
email; lovidoobidoo@gmail.com
blogshop; http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/
sms:puan nor 0122723104

Anonymous said...

Saya pn baru check darah hr ke-21 (21/4/13)..seminggu kemudian ambik result doc said..progesteron rendah dan prolactin normal...sangat risau sbb hampir 2 tahun kwen tp xde rzeki lg..after mkn ubat akan normal balik ke hormon progesteron tu?

hanidatul shatira said...

sy tak berani nk ckp hormon normal ke tak sbb sy tak buat pape pon untuk normalkan hormon..ubat yg doc bekalkan saya xley nak makan sbb kesan sakit kepala yang sangat teruk....so...hurmm....biarkan aje lah...cuma amalkan pati delima gulshan je skang ni....tu je...

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™