Pages

Thursday, March 17, 2011

sengkak

ok guys..
hani mintak maaf yek sebab lama sangat tak update blog nih
kesihatan tak berapa baik + ke'bz'an melanda
ekceli banyak story da terlepas
nanti la sikit sikit hani cuba update yek

ni hani nak story sikit pasal sengkak nih
ekceli hani sendiri pon tak berape pasti maksud sengkak ni
u guys google la yek
then bagitaw hani
hakhakhak =p
 
ok ni hani just nak share sebab musabab kenapa hani berurut a.k.a bersengkak nih
untuk pengetahuan umum
on 27 Februari 2011
i'm miscarriage!
 
so...agak lama hani biarkan tak berurut
orang cakap tak elok
sebab 'benda' nak pakai lama kan
hani tanya mak hani pon die tak tahu nak carik kat mana orang yang pandai mengurut ni sebab mak hani tak bagi hani urut sembangan orang

so hani teringat kawan ofis hani ade yang pandai bab-bab macam ni
so hani mintak la tolong die urutkan

seperti yang dijanjikan
harini
hani berurutt
atas tujuan untuk mengetahui kedudukan sebenar peranakan hani ni macam mana
dan kata kawan hani tu
peranakan hani kembang dan jatuh
sakit???
jangan tanya!
sakitttttttt
but die cakap
ni pon die buat tak berape nak 'force' sangat
sebab die kata hani tak pandai bermain dengan nafas
uncontrol laaa
ade yang die suruh tarik nafas hani pergi hembus laaa
ape laaaa
 
so die buat sikit sikit dulu katanya
but ekceli it almost done 
cuma bururut secara berulangan tu kan lagi baik
so dat kite tahu macam mana kedudukan rahim kita
masa die urut tuh
die suruh hani rasa macam mana peranakan hani
ade tak rasa macam tu la..macam ni laaaa
hani cakap la hani sakit belah kiri peranakan
then she said
dah kembang!
owhgosh!!
plus jatuh sekali
haihhh........
takotnya dengarrrrrrr

and now die suggest hani untuk berpantang makanan dan minuman sejuk
i have to folo!

mintak mintak la tade pape
takot laaaaaaaa..........
proses urutan disambung esok

semoga segalanya  baik-baik aja

rezeki, ajal, maut, jodoh dan segalanya di tangan Tuhan
dan kita sebagai hamba hanya berusaha sebaik mungkin


tataz!!!


4 comments:

mE said...

uik mak cik macam ironi jer...
opismate aku pong miscarriage beb..
ko ok tak ni?
cuti pantang bape lama? jaga diri beb~

hanidatul shatira said...

yeke....aku tak pantang sgt la mie
sbb benda jatoh sndiri....bukan pegi cuci
so pantang jumpe la makanan
sume aku bedall
now..hamekkk
sakit aku tanggung sendiri
baru nak beruruttttttt

mE said...

mak cik aku lak yg riso...
gi jumpa doktor bebeh takut ada pape ke..
jumpa je tgk itu dalam perut ok ka..
jumpa le...

hanidatul shatira said...

ihihih....insy tade pape kotttt......pray for me :)

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™