Pages

Friday, June 8, 2012

same je

Today CD1 hani start over. Lewat sehari dari last month. Macam tade kesan je clomid ni. How??? Perlu ke hani teruskan??? Cuma yang hani perasan, masa amik clomid cycle lepas, EWCM tu pepanjang..hihihi...tapi belom rezeki lagi la tu. So?? Jap lagi hani nak ke Johor. alahaii....travel time period ni memang tak suka la.

This time punye cycle, Hani tanak amik ape ape la kot. Nak tengok cycle camane....kang kalau hani amik ubat pape lagi, period tingtong. Sebab apa yang hani perasan, tiap kali hani amik ubat, period akan tingtong sikit.

Contoh, hani amik EPO, jus perawan, pil maharani and segala jenis ubat, mesti period 'lari' sikit. 

So, insy..kalini nak biase je...tanak ubat ubat ni. Then afta next cycle, hani akan consult dengan doc. Baru nak jumpa doc. Sebab asben da bagitau ritu, katanya tunggu genap or lebih sikit 1 tahun 6 bulan kawen, baru jumpa doc. Sekarang masih belum lagi...huhuh....tungguuuuuu

but, projek untuk buat OPK akan tetap diteruskan. Sonok pulak...hahaah

cuma kan, apa yang hani perasan, even hani keluar EWCM pun, hani tak ovulate taw, berkisarkan pada OPK yang lepas, memang tade pon yang sama terang. So, lets try untuk kalini.


babai !


8 comments:

ArePict SeeDar said...

kita sama di situ. makan EPO pun peot boleh tingtong.hihi.
takpe. cuba lagi kan hani. perjuangan belum berhenti..:)

Ina Haireina said...

salam hani.. hani amek clomid dari doc ke? doc ade buat tvs tak cek perkembangan telur?? selalu kalau amek clomid.. doc akan buat tvs untuk tgk perkembangan telur.. baru tahu kite sesuai amek berapa dos clomid.. macam saya.. first cycle amek clomid memang tak jadi.. telur tak matang dan membesar.. jadinye memang tak ovulate bulan tu.. doc tambah kan dos clomid lagi..

hanidatul shatira said...

sidar : haah..tulah....usaha lagiii..hehehe

ina : hani amik kat doc....tu lah...hani tak buat tvs pon...xpelah...next time..heheh

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam.hani mkn clomid br consult dr ke? better g jumpe dr terus sb diowg lagi tau. =) gudluck. chaiyok jgk utk diri sendiri.hehe~

hanidatul shatira said...

maera : haah....hani dapat clomid dari doc...tapi die tak bgtaw pon kene buat tvs...cuma die ckp, kalau x berjaya then jumpa die lagi pastu die up dose clomid....tu je

IkhaNain said...

kdg2 mcm dilema kan...kdg2 mcm dpmaenkan pun ader...i bc hr tu u jmp egg white...ikut teori, ovulate la tu n leh mjadi...tup2, u period plak...sbr ek...i pun dilema mcm u, asid folik, anmum, epo, telan suda...result; period spt biaser 28 hari/ 1 month...hurm....

Little world said...

hani buat sama BBT--ngan OPK --makan ePO....BBT bantu kita Time OPK....insyaallah.. kalau takot lambat bangun---amik jer suhu masa mula2 bukak mata--pastikan keadaan time pagi....sentiasa sama...sebab BBT bagi setiap orang pon ada BEZAnya

hanidatul shatira said...

ikhanaim : haa..tu lahh...hurmm....egg white yang tak subur kot...

sue : hani tak buat bbt pon...buat opk semata2...insy...next cycle hani nk makan epo

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™