Pages

Tuesday, October 30, 2012

Bila Suami Dah Bersuara

Salam....banyak cerita pending yang hani tak sempat nak publish, baru story sekerat je dah takde mood....hurmm

Ekceli today, we're both cuti lagi.

Ikotkan nak hantar our comel pergi 'kasi' sebab dah menggatal..nanti die beranak, kesian shuamy..hjeheheh

Masa dah turun bawah, shuamy terserempak dengan jiran and jiran tu menyapa "cuti ke?" And shuamy pon jawab "ya"

Then shuamy tanya jiran tu, "cuti ke?" And jiran tu cakap "haah, cuti dapat baby ke lima!" Wo0OW!! Hihihi

Lepas tu kitorang pon gerak la ke destinasi yang dituju, meanwhile, shuamy tetibe je bersuara "seronok kan dapat baby? Dah la dapat baby, dapat cuti lagi"

Me?! "Hurmm..harus lah seronok"

Haih.....tetibe cam sedih plak...kesian shuamy...yelah, before die tak pernah pon bersuara about baby

But at this time tetiba kan? Maybe dah sampai naluri die nak jadi daddy..hohoho

Me?? Since dah kawen terus nak baby but.................rezeki tu Allah belom nak kasi lagi

Bila shuamy dah bersuara ni...feeling down pulak! Should I go to the gynae??? Owhmaii!!!!!!!!! Hope ada rezeki kami lepasni.... Doa2kan ye!

P/s : Tetiba rasa takot............nak story ka??? No need lah.......iits about da marriage!!!! Dang!!!!!!!!!!!!!!


Can I borrow your shoulder dear TTC'ians?? :(




Sent from my BlackBerry® smartphone powered by U Mobile

25 comments:

ezy said...

be strong babe..jangan penah mengalah ok. keep trying n praying k. xmo stress2 ehh....

::EIDA:: said...

Sabar hani.... Kalau hubby dah bersuara, ajak die ke gynea... dulu dia yang tak kasi hani pergi lagi kannnn??

Nurul Farhanah~ said...

hye dear :)

i fara..salam perkenalan..
sabarla..fara pun kawin nak dkt 1thn..
cousin kiteorg kawin lambt pun da de baby..sampai suami termimpi2 sy bersalin :(

Suwaibah YS said...

yup, klu suami dh mula bersuara mula rase down yang amat sgt.... mcm2 yng duk pikirkan..

tapi takpe, Allah nak mengujui kita lgi... then bagi kita masa honeymoon lagi :)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

sedih kan... rasa down

afrah.hana said...

Be strong.. I pun sedih jgk~ ada hikmah nye. InsyaAllah rezki kita lepas ni ;)

ShaSa RosSa said...

ERMM...aku pun baru nak start berurut, suami ak pn da tanye2x...klu xjadik gak berurut ni, nk g lppkn lak...jom le sme2x yek..kte sme2x usaha k..

♥ ROS ♥ said...

Sabarnya kak hani.. Ade hikmahnya... :)

hanidatul shatira said...

nok : im not strong enough..hehehe....naluri pompuan ofcoz mao baby comey2 mcm baby nok !

ida : haah...ritu die yang tamao...now da bersuara ni..harusla cari jalan penyelesaian...

farhanah ; hi..salam pekenalan...hihi...xpe..baru lagi.insy..ade rezeki nnti...kite doa2 ye

suwaibah : heheheh..rase cam dah cukup hanimun dah...nak baby plaks.. ;p

yana : hehehe..ofcoz down....

hana : insy...semoga hikmah tu orang lain semua dapat fahammm

fir : aku takot nak jumpe doc..muahahah...tu la masalahnyeeee

ros : hi mommy rosss......insy...ngah bersabar la nih..kalo x saba...da amik anak angkat dah...hohooho

Nurul Farhanah~ said...

try g gynea & berubat k..tkpun berurut ke..

hanidatul shatira said...

farhanah : berurut tu cam da byk kali dah.hehhe...tamo lagi lah..tgu la nnti2 kot terbuka hati nak berurut....gynae tu insy..dlm masa terdekat ni rasa cam nak pegi...

Nurul Farhanah~ said...

FAra plak g gynea da tp berurut lum..huuu

hanidatul shatira said...

farhana : yeke..gynae ritu pegi cakap camne???doc da buat ape?? hehehe...nak taw gak...

ShaSa RosSa said...

ermmm...ikotkan aku pun takot..takot nak terima feedback yang kita tak nak dengar...tapi..dari kita tak tahu..baik kita tahu kan...kene kuatkn semangat la babe..

ariana8733 said...

Ermm..sbr ye hani, InsyaAllah rezeki tu akan dtg nnti..

ape2 pon, ana doakan moga2 hani cpt dpt baby..aminnnnnn..

Nurul Farhanah~ said...

die check kat bawah tu..doc cakap ok tkde pape..normal just de infection skit buts thats normal for woman

hanidatul shatira said...

fir : hahaha.aku blom bersedia nak terimaaa kenyataannn

ariana : aminnnnnn

farhanah : owh yeke..heheeh...adeh..cek bawah eh...sherammm plakkk

Nurul Farhanah~ said...

haahaha..ala tkpe..tp skt skit la

hanidatul shatira said...

hahah..bab sakit tu yang sherammmm.....sharela story kat blog..heheheh..

Nurul Farhanah~ said...

tak berani nak share kat dalam blog..ada pemerhati yg tk diundang selalu melawat

hanidatul shatira said...

owh....tu r...susah kan...

Nurul Farhanah~ said...

HUHUHU..lgpun tktau nak citer mcm mana..byk cite yg da sangkut tk post..smua half way..

hanidatul shatira said...

heheh..same la...byk sgt halfway..pastu delete trus..mls nak publish..hahahaha

Nurul Farhanah~ said...

nnti if FARA de update pasal tu fara bgtau...gudluck k..sila jumpe gynea..

prog muten said...

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/
terima kasih admin

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™