Pages

Sunday, November 4, 2012

Finally, i had a migrain...huwaaaaaaaa

Minggu lepas, sakit kepala again. And again. And again.

Pergi klinik, dua klinik. Satu cakap migrain. Satu cakap BAD migrain!

Haih...tak percaya! But kene percaya.

Everytime pergi klinik about headache, actually tak pernah satu pon hani makan ubat die bagi....hahahaha..so now! Padan muka hani!

Hurmmm....ada pape petua tak nak hilangkan migrain! Selain dari bergelap and tido......for sure makan pon kene control rite?????


So now, haruslah memakan benda yang pahit..kan??? Ulam contohnya untuk hilangkan migrain.


Im a ttc'ians, so kalau boleh nak elakkan makan ubat. But kalau tak tahan memang hani makan je. Kata orang nanti lagi payah kan???

Anyone. Bantu lah sayaaaaaaaa


P/s: bila cuti then kene migrain, memang mengganggu percutian anda! Grrrrrrr...........

11 comments:

Aida said...

aida pun ada migrain..
aida mkn panadol je.tak pun aida mengelak dari perut kosong. banyak kemungkinan boleh jadi migrain ni kan.entah lah, sejak berenti kerja ni jarang-jarang dah sakit kepala. cuma dah berbadan dua ni datang pulak dia.

afrah.hana said...

My sis ada migrain. Biasenya die ddk dlm gelap. Pakai selimut. Kalau ada 100 plus. Minum 100 plus. Rehat jap. Bru lega. Painkiller slalu sgt pn x elok~

chinta... said...

ada kawan chinta tu kan hani..dia selalu amalkan meminum air nira nipah setiap hari...alhamdulillah migrain kurang menyerang dia..kalau x dulu seminggu 2 3 kali dia kena..tapi kat sini susah kot nak cari nira tu..moga hani cpat sembuh ye

Kak Baby said...

Salam hani..
http://jommembebelbersama.blogspot.com/2012/09/tak-lari-tajuk-kut-ni.html

pengalaman kak baby, org migrain bleh kurangkan migrainnya dgn bekam. kalau istiqamah buat tu insyAllah.. nk set appointment boleh.. :)

hanidatul shatira said...

aida ; hehehe...selalu sgt hani makan panadol taw...so kalo ley nak kurangkan...

afrah.hana : akan dicuba..tengkiu

chinta : haa...tulah..mne nak dpt kan air nira tu kat kl..adehhhh

kak baby : bekam?? ritu pernah gak terfikir nak buat tapi takot.kene botakkan kpala..heheheh

Anonymous said...

hi dear, try to avoid taking caffine drinks like coffee, tea n chocholates. Maggie mee pun kena avoid n try not to stand under sunlight for long period of time...hope this will help

liss

Anonymous said...

hi dear, try to avoid taking caffine drinks like coffee, tea n chocholates. Maggie mee pun kena avoid n try not to stand under sunlight for long period of time...hope this will help

liss

Anonymous said...

hi dear, try to avoid taking caffine drinks like coffee, tea n chocholates. Maggie mee pun kena avoid n try not to stand under sunlight for long period of time...hope this will help

liss

Anonymous said...

hi dear, try to avoid taking caffine drinks like coffee, tea n chocholates. Maggie mee pun kena avoid n try not to stand under sunlight for long period of time...hope this will help

liss

prog muten said...

nak kongsi sikit, jemput tengok blog saya,thankz
http://tester-kesuburan-pregnancy-murah.blogspot.com/

prog muten said...

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/
terima kasih admin

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™