Pages

Wednesday, June 12, 2013

cerita semalam


haa..haa..haa.....xde bayang bayang janin ye dalam gambar tu...harap maklum. ini scan bukan sebab nak cek kondisi baby....tapi nak cek kondisi rahim.

alkisah entry sebelumnya  period masih belum sampai, di hari ini, pada CD 52, pun masih belum mengunjung tiba....berbagai upt telah dilakukan maka hasilnya hampeh.....tidak kecewa.....ye...saya tidak kecewa kerana takde instinct pon akan hamil......maka semalam.....









sambung kat sini

SEMALAM, pergi la ke Klinik Pertiwi a.k.a pakar wanita katanya....bersalin pon boleh gak kat situ. Maka perjumpaan dengan doktor pun bermula. Setelah berbagai sejarah di cerita....katanya period saya normal. OK....Normal ye kengkawan........

bila saya cakap pasal period ni, doktor ni tak banyak membantu malah melemahkan semangat ! ye...saya tak suka doktor itu. boleh tak die cakap,

"saya tengok period u ni ok, so ok je lah....u tunggu je la period u tu datang"


hurmm....tu jek?!!!!!!!!

lepas die scan n die bagitaw kondisi rahim normal...tu je la die cakap.....xde solution about kes sebenar hani nak jumpa die...PASAL PERIOD DELAY


pastu....sambil tu...konon nak proceed la untuk fertility treatment...hani cakap la doc before pernah ambil darah untuk cek hormon n hani cakap hormon progesteron hani rendah....lelain hormon normal....maka kata beliau....ITU SEMUA RUBBISH!!!!

beliau berkata lagi, mana ada perempuan hormon rendah......rubbish....scale antara 90-300, mustahil rendah !!! tu lah kata beliau semalam.



then.....die nak amik la darah hani kan.....bajet untuk cek hormon yang 6 tu....sekali try cucuk tak dapat.....terus die give up! n she said " BRING YOUR BLOOD RESULT"

WADEHEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

result rubbish tu jugak ko nak kann!!!!!

just dat ! pastu katanya suh tunggu je period datang n bawak result......eeeeeee...sakit hati taw!!!!

rasa da FOBIA nak jumpa doctor gynae ........ even suami semalam dipaksa masuk sekali macam orang bersalah........n suami pon duduk je la dengar ape doc tu ceramah.......n suami cakap.....TAK PAYAH PERGI KLINIK LAGI DAH....huhhuh...



haih.......penat la camni...give up rasa...n sangat FED UP!





14 comments:

Halimaton Hanafee said...

hani tu doc ganti ke ape tuh....bongok na layan patient mcm tu sekali...kita plak yg sakit hati

hanidatul shatira said...

taklah...mmg doc n satu satunye doc kat klinik tu.....

Carmello said...

Assalam hani.. Huurrmmm..memacam peil doc ni.. Hani try lah pergi jumpa gyne lain.. Atleast takdalah risau sangat..

PUANSTOBERI said...

gi check kat doc lain plak... memacam dugaan org ttc ni..sedih plak rasa..

Sizuka said...

Hani duk kat area mana? Kot2 la kawan2 blogger boleh suggest tempat2 yg ok..

PutriesNoora said...

dulu kite g putra medical centre n hamid arshad..leh try situ=)

hanidatul shatira said...

carmello : da penat la..ni masuk da 3 gynae jumpe...

kek da : tu lah...sedih sbb kite mmg niat nak buat treatment...kalo da camtu...mmg buat kite give up

sizuka : dok kat keramat setiawangsa....

noora : pmc tu katne eh??? hamid arshat takot la...mostly org g sane sume kene operate..hahaha...cuaks

Anonymous said...

Cuba pergi Klinik Pakar Medina..dekat dgn MRR2..kt situ ada Dr Marshita Mansor

liza♥aufa said...

aiyoyoyo doktor apakah itu.

ce try ke gov plak...

ne tau membantu...

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

lah teruk nya layanan dia.. urm pasni cuba try pergi Klinik Wanita Medina Taman Melawati. Sana ok.

sweet tooth said...

hani,I x suka la doc yg mengkritik cara doc lain buat treatment. Coz everybody has their own way and opinion. Sgt x patut ckp kerja org lain rubbish. Try ngan doc lain la... ngan doc adilah pun ok jugak :-)

hanidatul shatira said...

mrs yana : owh...ok...thanx eh..insy next nnti nak try buat situ pulak

st : doc adilah tu kat manae??

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

sabar hani.nk sesuatu memg kena sbr, Allah nk tgk adakah kita nie sbr atau tak spy nanti leh jd parents yg baik.insyaAllah..jgn stress sgt.ce try jumpe gynea yg lain.

QASEEH HATIKU QASEEH said...

sy dlu jmpa byk dktr gynae..dktr dovt smpi swasta..akhir nya 1 shj yg tau punca mslh sy..and he said..how come semua dktr yg sy jmpa x ckp apa2 psl mslh sy..means tak semua dktr itu mcm yg kta harap kn..x semua dktr tu sesuai dgn kta..x semesti nya medical cntre yg gah2 tu dktr nya bgs dgn kta n sesuai dgn kta..kdg2 klinik yg besa tu pakar gynae nya lg baik..sy dah alami situasi ni..merata pakar gynae sy jmpa.dlm bbrapa bula..mcm kerenah dan kos..ada yg frenly ada yg berckp mcm bkn dktr..and kta sbagai patient lg byk tau..sakit ati kan..dah la kta byr..dpt lg dktr yg buat2 bodo dpn kta..hihiks..but at all la..dktr pun manusia jgk..ada kelebihan and kekurangan..so dr kta la nak cari mn yg sesuai and baik pd penilaian kta...x semesti nya org tu kata dktr ni bagus dan serasi plk dgn kta..so jgn putus asa..terus kan usaha..tp cpt2 la cari dktr yg sesuai..

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™