Pages

Monday, June 3, 2013

pati delima gulshan - siapa pernah cuba?

 Morning kengkawan

Mood nak berblog da lama ke laut, but bila ada sumthing yang confuse..baru la nak rajin2 start blog...


kawan-kawan TTC sekalian, siapa pernah mencuba pati delima ni???


FYI, hani start consume pati ni bile last period, bulan April....abis je period terus consume...hampir memasuki botol ke tiga.

but........since consume benda ni...period hani tak datang-datang dah and today....memasuki CYCLE DAY 44!!!!...aiyooo.....what happened eh???
ade siapa pernah mengalami?????

ye lah....sebelum ni memang tiap-tiap bulan tak pernah miss pon period taw...even tade la regular 28 hari..tapi still la menjenguk jugak kan....

dah 2 kali buat UPT but biase la......-ve memanjang



kenapa ye??? disebabkan pati delima ni or memang hani sendiri ada masalah.......


adui.....takot lahhh...kata pati delima ni bagus....untuk TTC....untuk kesihatan


but y period mesti kene DELAYED?!!!!!!!!!!



ada sesiapa yang ada pengalaman macam ni tak???? please share story......

or email je...personally....

shirahamid@gmail.com


tq !

18 comments:

liza♥aufa said...

liza baru jerk beli, baru minum sekali. pastu x minum dah...hehehehe

hanidatul shatira said...

hehe....hani minum agak ikot peraturan la jugak kan....but tetibe period cycle wat hal...so baru stop smalam

afrah hana said...

Sye ada minum. Tp da stop. Sbb sye xske rse die. Xboleh nak share story. Skrg ni amek gla shaklee. Sje try. Not bad. Period sye mmg monthly basis 28-33days. Cme y npk diff alhamdulillah adalah krg sket period pain~ period pn makin regular. 30-32days. Dgn izin Allah ;)

SaL_HaSa said...

salam...sal mmg selalu cm ni bila cuba sesuatu produk..hari tu cuba GLA shaklee..terus period delay 3 minggu..aduhhh...dh la PJJ ngn suami.igt balik aritu leh la try nk dpt baby..tetiba period delay...so tarikh subur pn delay la..pendapat sal kan, mmg cm ni kot produk2 ni berfungsi, mula2 ia akan bg repair/proses dulu hormon kita. bukan bermakna produk tu x bagus, tp ia sbnrnya nk betulkan dulu sistem dalaman bdn kita kot. so awak tunggu dulu ye..nanti cik p mai la tu..atauuuuuu kot2 dah ada isi kan.. Insyallah..mudah2an..

SaL_HaSa said...

salam...sal mmg selalu cm ni bila cuba sesuatu produk..hari tu cuba GLA shaklee..terus period delay 3 minggu..aduhhh...dh la PJJ ngn suami.igt balik aritu leh la try nk dpt baby..tetiba period delay...so tarikh subur pn delay la..pendapat sal kan, mmg cm ni kot produk2 ni berfungsi, mula2 ia akan bg repair/proses dulu hormon kita. bukan bermakna produk tu x bagus, tp ia sbnrnya nk betulkan dulu sistem dalaman bdn kita kot. so awak tunggu dulu ye..nanti cik p mai la tu..atauuuuuu kot2 dah ada isi kan.. Insyallah..mudah2an..

mubaraq pauzan said...

saya dah 6 bulan amalkan.Suami memang suka.kalau habis je dia bising suh beli. Sebab dia kata badan tak penat dan tenaga tak habis..yalah dia keja jauh ulang alik nek motor dan kerja dengan mesin.dia rasa perubahan tu. saya minum pun takda masalah. period ok..mak ayah mentua, kakak2 saya semua minum..memang takda masalah..awak pregnant kot..cuba test upt lagi seminggu.saya doakan awak pregnant ya..aminnn

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Yana pernah minum, boleh baca review kat sini : http://bilaupttestmulapositif.blogspot.com/search/label/Pati%20Delima%20Gulsan

hanidatul shatira said...

afrah : shaklee ok ke??? hani suka rasa die...masam2 gitu.hhehe..tu yg non stop consume tu..tp tak sangka la plak jadi camni

sal : masa da delay 3 weeks tu...sal masih teruskan minum ke?? kalo ade isi...alhamdulillah..tp da buat upt negatif..so malas la nak berharap

mubaraq : tu lah...ape yang saya baca, pati delima ni bagus untuk kegunaan satu family...so saya pon dengan harapan minum la untuk kesihatan...tp tak sangka la plak period pon terus delay....harap2 masin la mulut awak ye..doa2kan kite...aminnn


mrs yana : ok..kte trus ke link awak...tq

Farhah said...

Salam. farhah tgh try jugak pati nih. so far period mmg ikot cycle which is 36 days. mungkin hormon terkejut kot tuuu.

hanidatul shatira said...

wsalam farhah...tak sangka la pulak hormon pun pusing bile minum pati delima nih..ingatkan macam jus biase2 je....lagipun niat nak minum memula sebab takot kene kanser..konon nak prevent awal la kan....skang da cd51 ok...x datang jugakk...wuuwuwuw

afrah hana said...

Sye rse kalau isaw baik hani g jpe dr. Cek darah konfemkan pregnant @ x. Kalau konfem tak pregnant.. Maybe boleh ambil duphaston utk force period keluar. At least boleh start dgn new cycle..

Wak Yeh said...

Boleh beli melalui saya. Promosi RM10/sebotol hingga hujung April 2014. Email saya : wak_yeh@hotmail.com

Wak Yeh said...

http://kedaiarabonline.blogspot.com/
Kunjungi blog saya. Harga Promosi JUS GULSAN RM10/sebotol hingga 30 April 2014.

Anonymous said...

Salam..sy sdg amalkan pati delima ni setelah 4bln period delay..dah masuk botol ke-2..ms 4bln delay tu doktor bg provera utk force period..alhamdulillah period start blk dan sy terus amal mkn pati delima ms period tu cuma lama nk kering dlm 9hari bru kering tp pd hari sepatutnya sy ovulasi(hari ke15) tiba2 kuar darah (potong stim betoi kikiki)..so sy beranggapan mungkin pati delima ni berfungsi utk betulkn blk hormon sbb tu period jd ting tong cket memula tu

Anonymous said...

Assalam semua. I dah almost 1 mth amalkan pati nie.. mmg lawas sangat2.. metabolism jadi tinggi.Mungkin dalaman i bermasalah kot sbb side efek penggunaan agak byk. Cth: muka naik jerawat, perut (peranakan tu sakit)biler buang air kecil, pening, tapi biler baca tu mmg side efek bersifat sementara sbb utk membersihkan bahagian dalaman.Sekarang 1 botol dah nak abis, dan i tetap akan teruskan utk lihat kesannya...Sebab mmg tau dr dulu, buah delima sangat bagus utk kita.. terutama kaum wanita.

azz alea said...

Salam..saya ada jual jus pati delima gulsan..kapsul delima pun ada..jus minuman harian pun ada..buah zuriat pun ada.. boleh tgk fb sy patidelima zamzam madukurma...wasap 0176106717.. Insyaallah sy jual sgt murah..

pza said...

Salam...sy minum gulsan pd hari ke 2 n ke 3...pastu period jd skit pd ari ke 3...risau pulak...plan nk hamil 3rd bby....mga dpmudahkn urusan kta smua y inginkn zuriat lg....aminn

Syarifah Nora Aziera said...

Sis,bole tahu kes sis ni,sis pegi jumpa doktor ke ? Sbb baru baru ni sy dah habis sebotol mnum jus delima ni,dan skrg period sy dah delay 5 hari,nak kena refer doktor ke ? X penah sy lewat mcm ni..

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™