Pages

Wednesday, May 16, 2012

berkat / aura???

Kat ofis ni, memang tak pernah putus putus orang  mengandung, bila orang tu dah bersalin, orang ni pulak mengandung dan seterusnya. So, macam biasa lah, bila dah bersalin, mesti dorang akan datang ofis bawak baby memasing kan. Yang lain kat ofis ni memang akan mengkerumuni la orang yang lepas  pantang tu dan babynya sekali. Angkat sana sini. and kita yang tade baby ni, mesti orang akan sebut sebut dan panggil suruh kita angkat baby orang tu. Katanya ambil berkat. owh.......ekceli ni memang dah lama dengar cuma tak pernah sangka dalam hidup akan dapat lalui perkara macam ni. Agak sedih. Agak terasa. But terus terang Hani tak berapa berani nak pegang baby yang baru lahir nih. Rasa macam baby tu akan menangis je kalau Hani yang pegang.....huhuhu...takot !!!!!

and kemudian, orang akan terus cakap, "pegang Hani, berkat" 

ye meh????

Mungkin benar........entah. Tak berani nak cakap. Sebab pegang je baby, tak lekat-lekat pon!

hahaha..... Allah sedang menguji ku...Alhamdulillah

5 comments:

Suwaibah YS said...

Salam kenal Hani...

yup, sometimes bila kat ofis ni, semua duk citer pasal anak, kita yang blum ade rezeki ni x tau nak mnyampuk ape...
tension gak nak hadapi situasi cam gini kan? huhuh

pnsusu said...

alhamdulillah..kita insan terpilih...

Umaira Umar said...

Dear...
Sama la kita..
Mcm kat opis umaira pOn kawan2 yg baru pas hbs pantang mesti dtg opis tayang baby. Yg kita ni pOn sure jadi bahan org. terasa tau...walaupOn niat diorg nak kata ambik berkat. tp, sometime ayat mereka2 tu buat kita rasa rendah diri sgt2...rasa disudut hati sgt kecik okay...

♥ ROS ♥ said...

hhmmm no komen.. huhuhu.. ros pun pnah kna masa sebelum lekat auni.. tp takut nak pgg baby.. yg 2nd ni selalu duk pgg baby tgk2 lekat lak.. huhuhu :P

hanidatul shatira said...

suwaibah ys : haah...tol...ble kite dengar je dorg ckp, terselit jugak perli2 tu kat kite....huh!

pnsusu : hurm...alhamdulillah atas kurniaan

umaira : kan! bukan x suka cuma terasa.....sape x suke budak kan cuma kekadang tu rasa cam......alahaiii....terasa hatiiii

ros : mungkin jugak ada benarnye orang kata berkat baby ni...ye la baby kan sucii belum ada noda2 lagi.....pasni kene rajin pegang baby je la eh..nak lekat...ohohoho.....semua ni kuasa Allah.....

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™