Pages

Friday, May 18, 2012

my OPK


confirm tak jelas kan???
hahah...tapi saje nak tepek jugak
sebab semalam hani cuti taw......
asben memang rancang suruh hani cuti semalam
and kami pergi ke Mid Valley untuk habiskan masa menonton wayang

nasib baik hani ingat, semalam hani CD10
sebab hani ada terbaca dalam satu blog katanya kalau kita amik clomid
kite boleh test OPK ni pada cd10

so semalam, lepas tengok wayang, dalam kol 3.50 petang lebih kurang
hani pergi toilet, then hani test la
memula tu tak naik, ok la...hani simpan test strip tu kat beg
dalam kereta hani tengok balek
ada dua line naik tapi satu tu samar sangat

kalau tengok kat gambar tu macam tade je kan....tapi sebenarnya nampak la jugak.....kualiti kamera tak jelas
harap maaf ye

tapi sebenarnya, OPK ni bukan macam UPT
kalau UPT, nampak line kedua naik tu kita dah kategori orang pregnant
but OPK ni, kalau line kedua samar tu, maknanya belum ovulation day lagi
so hani kene buat harini n esok
kot kot dua dua line terang
baru boleh diklasifikan sebagai waktu subur

so kengkawan, doakan hani eh.......doakan taw !!!!
 

10 comments:

::EIDA:: said...

Hani, the best time buat OPK is 2.30pm... =)

Intan Payung said...

always pray 4 u dear..chaiyok2~!!

hanidatul shatira said...

eida : tulah..sbb time 2.30 tu hani dalam panggung..hehehe....terlupe sudahhhh

intan : amin....tenkiu tenkiuuuuu

munnie nyrra said...

cayok2

hanidatul shatira said...

munnie: heheh...doa2kan....insy dengan IzinNya

ArePict SeeDar said...

hani, kit ni boleh guna banyak kali ke? tak perna beli la..hihihi

hanidatul shatira said...

sidar : tak...die macam upt jugak..pakai sekali je....

Little world said...

salam.
mmg OPK cam gtu..
Suhu BBt ada Buat?
Sue punya OPK hari tu pelik sket..
2 kali +ve pada CD17 dan Cd26..paling BF+ve pada CD26.. sb sue ada masalah Hormon Kot...
Rasa ada sue masukkan dalam Blog....
sediakan OPK byk---takut terlepas waktu--sb setiap orang lain2..SUe pernah bli OPK 30.. untuk cari OPK +ve..sb kadang2 kita lambat ovulate...Sue buat pada CD13-18 kemuadian +5hari=CD23-CD27 dan so on sehingga Cik P datang-suhu pon amik jugak buat chart sama n OPK sue Buat pada 1.30pm kalu terlepas SUe buat 6pm..
SELAMAT BERJAYA...ChaiYokk

hanidatul shatira said...

sue : owh...yeke....hurm...mmg agak susah kan cari masa ovulate nih....takpe....demi baby :)

liza♥aufa said...

amin!

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™