Pages

Wednesday, May 16, 2012

i am 26 with no kids around

Salam

Pagi ni, tak berpuasa. Sebab?? Asben cakap tak payah la puasa harini, die nak belanja crushers from KFC
hahaha


ok......berkisarkan tajuk di atas, tadi dapat satu news from kawan lama. Kenal beliau since me 12 years old til now....haa..kire la sendiri k...math lemah sket !

she said that she's pregnant ! Again for the third times.........Allahuakhbar....

Alhamdulillah....n sincerely congrats to her

rasanya now da semakin positifkan diri dan dapat terima kenyataan pasal pregnancy ni. Seriously, dulu kalau dengar je orang pregnant, confirm akan down sekejap.

And today, alhamdulillah.....emosi tu dah dapat di kawal.... Thanks Allah !!

And honestly i'm happy for her. Rasa seronok pulak bila dengar orang pregnant ni. 

FYI, ini adalah anak ketiga beliau. And kami sebaya.

OMG !!! im 26 with no kids around n she's 26 with 3!!

Kuasa Allah kan??!! Dia penentu segalanya.... Alhamdulillah

and the best part is, people's around keep pray on me.....to get pregnant like them !! me likeyyy!!!!!

Semoga berkat doa kalian yang sedang hamil ni dimakbulkan Allah.



p/s : sambil tu sempat berseloroh, hani cakap, insyaAllah hani nak twins 3 orang sekaligus so that hani boleh 'lawan' tentera dia...hehehehe...just jokes !!! Mudah-mudahan dimakbulkan..amin

15 comments:

dilla nadila said...

amen...Diela doakan untuk Hani tabh dan sabar ye.DIA dah tentukan yg terbaik untuk kita semua =)

melur.roslan said...

hani..
cuba amalkan solat dhuha setiap hari dan wakt doa tue doa sungguh2..itu ape yg saya lakukan waktu TTC dulu..insyaALLAH ALLAH makbulkan doa awak..amin

Zana Adieyza said...

insyaAllah hani.. semoga ada rezeki utk hani & geng TTC yg lain..

kita sebaya la yunk!

hanidatul shatira said...

dila : amin...insyaAllah..kene kuat even kite lemah pon....

melur : hi mommy!!! hehehe....insy..akan hani usahakan..thanx for sharing :) *hugs*

zana : amin...hani doakan kita semua dapat baby.....(^_*)

harzharun said...

hi.....
Sabar n bdoa yea..
FYI, i kawen 10 bln br peknen...tu mcm2 buat jugakla...minum jus bidadari, mkn folic asid,angkat montot pas bsama suami la...cubaje semua yg org ajar...

Then beranak la i...
Then pas pantang, lekat lg!...without any effort..x sangka..n tkejut sbb terus lekat...
Due yg kedua ni sama mcm ank 1st..aiseh...
Semua tu perancangan Allah...Dia tahu apa yg terbaik...

::EIDA:: said...

Eh eh kita pun sama..26 without kids.. sob..sob...

hanidatul shatira said...

hi...

wahh...betul la kata orang, nak dapat yang pertama tu memang a bit hard..but then for da second tu...tanpa rancang,datang je tanpa diduga..hehehe.....congrats!!!!

i cuba jugak banyak saranan dari orang....mungkin belum rezeki..insyaAllah...doakan eh....

hanidatul shatira said...

eida : haa....cooll.....nanti rezeki kita sampai. :)

chique-jah said...

hi hani!baru 1st time komen ni..hehe
i tua setahun je..tapi with no kids jugak..jom berusaha!:D:D

hanidatul shatira said...

chique-jah: hehehe..lets jum..hehe..usaha usaha sampai dapat

Little world said...

im32-with comingg soon BB
My friend 32thn with coming soon 6 child..

Lebih dari kuota kerajaan lagi..
kadang2 terasa gak...
tapi syukur kepadaNYA

hanidatul shatira said...

lw : 6?! produktif.....hehehe..rezeki die....dan kita pon ada rezeki cuma kekadang kite x nampak rezeki depan mata yang dah dikurniakan sebab kita nak rezeki yang lain...........

kita kene sentiasa belajar bersyukur...alhamdulillah atas ujian ni...

Anonymous said...

ok lagi tu.. saya masa umur 26, kawen pun belum tau! Umur 27 kawen.. umur 29 baru dapat baby.. kat luar tu, ramai yg tak kawen2 pun padahal dah dekat umur 40.. so, bersyukurla dgn apa yg ada d sisi kita..
Cuba gi berurut.. saya dulu lepas berurut, dgn kuasa Allah, baru la pregnant... problem saya sbb rahim tinggi.. tu yg sampai 2 thn tak lekat2 tu..

nexx-novel said...

camne dengan umur dah lebey 26, tapi tak kawin2 lagi? lagi sedeh huhuhu

hanidatul shatira said...

tu lah....insy...rzki tu ade..cuma kdg2 tu down sket le...heheh

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™