Pages

Monday, July 25, 2011

air kunyit

 biji manjakani

 garam

 ibu kunyit
madu asli




ok..dah tengok gambar-gambar kat atas tuh?!


haaa....heeee.....saje nak post sikit pasal air ibu kunyit nih

heee..kecoh je ko ni hani
baru minum sekali
dah heboh satu mesia nih

alahaii...saje la
nak share
tanak baca sudah la yep
sila pangkah kotak X blah kanan atas kat pc anda
huhuhu


hani banyak  buat search pasal air kunyit nih

dan antara wording yang paling popular ialah air kunyit ni boleh mengurangkan kadar kolestrol dalam badan
lepas tu die boleh mengecutkan peranakan yang kembang

tapi mak hani pernah cakap
air kunyit ni boleh mempercepatkan menopouse (erk..betul ke ejaaan tuh)

haaa......tapi ade jugak yang hani baca
air kunyit ni kalau nak minum
kene ada sukatan
jangan men bedal je
kalau hari hari minum
ade yang hani baca, boleh kurus dan sebagainya
tapi tak bagusnya
peranakan terlalu kecut
lagi susah nak dapat bb

so, disyorkan minum tiga hari berturut sahaja
lepas tu
dah jangan nak menggatal minum bebanyak


cara-cara hani minum air tuh
yang disarankan oleh makcik urut


tumbuk kunyit n manjakani tu
lepastu masukkan air suam
gaul2 dalam lesung tuh
lepastu letak garam sikit
lepas tu tapis dalam cawan
lepastu letak dalam dua sudu madu asli
n standby gula gula or air manis kat sebelah
minum one shot, sekali nafas sahaja
sambil tu ibu jari kanan picit ibu jari kiri
lepas tu, if tak tahan
jangan luahkan
cuba masukkan gula gula dalam mulut or minum air manis
bagi natural balek bau kunyit tu




dan akhirnya
hani rasa

LOYA !


hahahahaha....tahan je la untuk dua harini

azab harini dah lepas
tunggu esok pulak



:)

4 comments:

::EIDA:: said...

Erkk... tak sedap lah hani.... huhu

PUANSTOBERI said...

hurm..entah cena rasanya tu yer. Kekda kalo ubat2 minum direct ni mmg payah sket.. cam debunga kurma tu. langsung tak smbg minum dah.

hanidatul shatira said...

ieda : hihihihi....air ubat..pernah sedap ke eida....layan je laaaa


puanstoberi : hehehe...terpaksa neh...sabtu nih makcik urut tu suh datang balek..nak tengok peranakan ape ntah.....tu yang nak tanak kene minum gak tuhh

chinta... said...

macam la rasanya...ubat pun susah nak telan..ni lak buat air...aduyaiii...macam mana ni.tapi macam nak cuab je ase...

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™