Pages

Tuesday, October 18, 2011

dah 10 bulan dah

harini
genap usia kawen 10 bulan
alhamdulillah

kita baru nak sambut 10 bulan kawen dengan keadaan berdua-duaan
orang lain banyak dah belum sampai 9 bulan or 10 bulan dah nak sambut dengan orang baru

uhuhuhuhu.....terasanya !
takpe lah

rezeki kalian awal, rezeki saya lambat sikit jep
adaaaaaa......tapi lambat sikit je dari kalian

sabar k !

ALLAH KNOWS BEST !


dah berisi ke?
.....jawapan : belum ada rezeki la...

lambat nye ?
.....jawapan : bukan saya yang tentukan

ada masalah kot, tak g cek kat doctor ?
.....jawapan : dah buat appointment next month cuma asben tamao pulak, katanya masih awal untuk kita mengalah

jarang-jarang BD ke?
.......jawapan : hurmmmm...depends la...

oit....ko bile lagi hani.........
.......jawapan : lek la dulu (jawapan penenang hati)

tulah..badan besar sangat, kan da susah nak lekat
....jawapan : ko kisah pesal, laki aku tak cakap ape pon

laki memang tak cakap memula, lelama dia akan bising jugak
.....jawapan : kalau tu dah tersurat, aku nak wat camne, bukan aku tak usaha, kau pon, macam kurus sangat, macam bagus sangat

haih.....sakitnya hatiiiii !!!!!!


lepasni, boleh tak hani jawab macam nih kalau orang asyik tanya
"jaga je la anak ko tu dulu biar jadi orang, ada anak pon tak guna jugak kalau anak tu jadi s****n"

ok x??

kasar pulak kan.......tapi macam tu la rasanya nak jawab bila ada orang menyindir nyindir tanya macam muka nak mintak pelempang !!!

===========================
respon pasal kucing ......

terima kasih kawan-kawan sebab bagi semangat yang hampir pudar ni
bila mana orang taw kita ni bela kucing
mesti akan cakap LAMBAT, or TAKDE or SUSAH

bila baca respon kalian
tenang sikit hati ni

alhamdulillah......ada jugak kalian disisi even kebanyakkan menjatohkan semangat :(



rezeki tu ada dimana-mana, 
hani percaya 

macam sekarang
genap dah 10 bulan kawen, tubtub....KWSP dah tak potong dari slip gaji

yeay !!!

alhamdulillahhhhh..........

semoga lepasni, bulan ke bulan, sentiasa mendapat rezeki dan berita gembira dariNya

amin.....

4 comments:

aTy _faRed~ said...

tak per...baru lagi tu..masih mud hanimun.. saye dah masuk setahun baru pegnan tau..:)

Mrs Azhar said...

wani pulak sthn stgh br pregnant. =) enjoy dulu masa yg ada ni. sambil2 bykkn berdoa. persetankan kata2 org tu. kalau wani dulu, bila org tny, wani jawab "tanya pd Allah, bukan tanya aku. rezeki tu Allah yg tentukan". mmg senyap terus & dia mintak maaf. puas hati. hehe

chinta... said...

heheh..10 bulan baru...masih dalam mood honeymoon..insyaallah x lama lagi ada berita baik tu kan..amin

Ina Haireina said...

sabar ye.. ada rezeki tak ke mana.. saya dah 2 tahun lebih tapi masih berdua lagi.. kuasa pada Allah.. kita hanya mampu berusaha sedaya upaya.. Buat tak tahu je apa yg org nak cakap sebab org tu tak tahu akan kekuasaan Allah.. kesian kat orang tu.. (ayat selalu guna untuk pujuk hati sendiri)huuuuu...

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™