Pages

Friday, October 7, 2011

kucing bersalin

disebabkan tuannya masih belum mengandung apekan lagi bersalin

maka kucing memecahkan 'tradisi' dirumah dengan membersalinkan diri

aiyark !!!!!!!!


ekceli tu kucing luar, bukan kucing hani
tapi dah hari hari dok situ, tiap kali kami balek, die pon balek ke umah kami
lelame kami bela la macam kucing sendiri
die pon baik baik ja
tak buat perangai

tetiba pagi tadi
masa pagi pagi
kami bukak pintu suruh kucing-kucing masuk
sebelum dikurung di beranda rumah balek
si 'kakak' (panggilan sebenar kucing)
menjerit jerit
terpekik pekik agaknya nak cari tempat nak bersalin
haihhhh
 kami cakap la kat kakak tu
jangan lah beranak time kami kerja nih
sape nak jaga ko
die beranakkkkk jugak
kat kerusi plak tuh
iskk......
abeh air ketuban die 
bersepah sepah
nak beranak tu dok la dediam, pushhh pushhhhh
 
tub tub...dah kuar sekor
tompok hitam putih
entah baka mana la ko dapat ni kakak oiiiiiii

kami dah siap dah nak pergi kerja
at last kami buat keputusan
kucing yang lain
kami kurungkan macam biasa
cuma si kakak ni kami biarkan dalam rumah
kasi die beranak n berpantang dalam rumah dulu

dah abeh tempoh pantang baru kami keluarkan die balek
tapi anak anak???
haaaa...tu pon satu peningkan kepala gak nih

entah berape ekor la anak die kan
tak sabar nak balek jap g
nak tengok, berape la ekor anak ko ni kakak

pastu nama?? nama??
haih...xde idea lagi nak letak nama apa
tengoklah nanti
pembahagian nama ni akan dapat dilakukan selepas melihat rupa paras anak anak kucing tersebut
so....tunggu dan lihat je la ek





kepada si kakak ::
pasni nak 'kasi' kan dikau...........jangan nak beranakk jep...kami bukan xmo bela, tapi nanti makin beranak pinak, hhuhuhuh.........tanak la setakat bela pastu terbiar, kalau boleh, nak bela kalian betul-betul.....sebab kalian juga makhluk Allah yang memerlukan perlindungan

dan kalian semua, doakan kemurahan rezeki kami suami isteri, semoga memperolehi zuriat...insyaAllah...

6 comments:

::EIDA:: said...

Kasi kan!! Ida semua da kasi dah kucing.. ada tinggal 3 ekor je lg ni yg belum.. tunggu masa..... Betul! nak bela betul betul, bukan setakat bagi makan je kan?kesihatan semua nak kene jaga.a.... hehhee

Sinar Cahaya said...

waaa..ada anak bullus.

hanidatul shatira said...

tulahhh....haihhhh...kucen kucen..serba salah jadinyaaaa

hikari said...

hehe.. kucin bersalin? biasa kami panggil kucin beranak..

tahniah eh.. upload le gambo cute kitten2 tu...

hanidatul shatira said...

hahahha..saje je tukar panggilan beranak to bersalin...

wahh..tahniah macam dapat anak plaks...kekekekek...

Anonymous said...

hai.. first time dtg blog ni.. apa yang sy dgr, kalau nak pregnant, tak elok bela kucing sebab kucing ni ada 1 virus yang boleh menyebabkan keguguran (ramai yang gugur tanpa disedari, ingatkan period biasa).. wallahua'lam.. blh refer kat artikel ni:

http://mengandung.com/artikel/punca-keguguran.html

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™