Pages

Monday, October 31, 2011

mungkin sebab sayur or lain??

kawan-kawan

aiseh..kalo ade yang tak sanggup nak baca tu sila pangkah yek

ni hani nak bagitaw jep

dulu dulu kan hani selalu buat entry pasal sembelit kan

ye la....susah sangat nak membuang

seminggu sekali tu kira bertuah ok !

bile pergi klinik cakap kat doc

mesti doc akan cakap

kalau awak mengandung nanti lagi susah nak membuang taw 

haa....so memacam la jenis ubat nak kasi membuang ade kat rumah tu

buat koleksi je
 
n kalau teringat je baru maamammm
since last month

hani dapat suggestion from kawan hani dari polytechnic

die suggest hani minum air zureat from atika beauty tu

hani dah minum sebotol setengah, lagi setengah tu tak dapat nak habiskan sebab dah period

so stop la....sampai sekarang even dah habis period pon hani tak mula minum balek

tunggu la....

sejak minum air tu kengkawan, hani punye sembelit ni hilang


ok....ade la sehari skip then next membuang balek

haa..macam tu lahhh


so hani fikir mungkin salah satu sebab hani minum air zureat ni taw

lepastu hani da start 'mencintai' sayur but still no to tauge !!

hani makan sayur tapi tak banyak sangat.......kira ok la dari dulu kannn

then bile period dah stop

hani tak teruskan air zureat tu sebab nak tengok

kot kot sebab air tu ke hani da tak sembelit


kalau stop, sembelit tu datang balek ke tak

agak lame hani perhatikan, then hani rasa hani dah tak sembelit

hihihihih....seronok ok !!!

badan berangin jugak tapi tak kerap kekembungan

cuma kalau time nak ovulate tu mungkin ade la...cuma jarangggg tak macam dulu

hani dah tak perlu makan ape ape ubat untuk membuang


so good rite ?!

alhamdulillah....mungkin ni salah satu perkara baik yang perlu hani perolehi dulu sebelum start TTC semula

insyaAllah...doa doakan hani k



babai !!


p/s : oh ya .... hani emergency leave harini sebab tak larat sangat nak bangun pagi tadi, siyes......sampai asben renjis renjis air pon tak 'layan'...hahahah......immmm soooooo badddd !!!!

8 comments:

PUANSTOBERI said...

kalo sembelit minum yogurt drink, setiap pagi pasti mudah. kalo taknak, leh minum vitagen ke apa yg bebudak nyer tu. bagus tu. selain ada colagen seme, sedap gak. kekda pun lama da tak beli yogurt drink :)

chinta... said...

betul kata kekda...tapi chinta minum yakult ari2...lega jew..hukhukhuk..

hanidatul shatira said...

kekda : yeke.hani jarang minum yogurt..sbb en asben kalau mende die tak minum...die tak bg hani minum gakkk

chinta : pasni nak pujuk en asben bli yakult la...hehehehe

Noli said...

bagus tu mkn sayo byk2 yer..

cik tipah said...

minum air masak 8 gelas sehari. Bgn tido jer tanpa gosok gigi minum air dulu segelas. Insya Allah senang utk membuang.

Orang KeciL said...

hani..saya pon sekarang nie asik sembelit ajer..betul la kata doc..kalo pregnant lagi sembelit..risau jer..dah minum berbotol2 air yogurt xjalan jugak..hmmm..kalo dulu okay je sebelum pregnant..kita minum yogurt or vitagen je..senang membuang.. =)

AniE said...

Dasyatnya seminggu sekali ??


Ani sgt senang mbuang, 3kali kali sehari adalah wajib, sehari kekadang ada la 5 kali membuang...

hanidatul shatira said...

orang kecil : tulah...hope before pregyy ni senang membuang at least nanti tade lah terbawak2 smpi dah preggy kan

anie : wah..senangnye anie.....camne tuh????

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™