Pages

Tuesday, October 18, 2011

susah nak mengandung

semalam
masa nak balek lepas punch kad
cepat cepat naik lift

lepastu
ada one of staff psn cakap kat hani
i'm mak-mak kucing kat psn
sebab everyday mesti akan bagi kucing kat ofis ni makan

then he said
dia ada baca satu artikel yang mengatakan bahawa perempuan yang sayang kucing akan susah untuk MENGANDUNG

huh.....sentap sat !!

hurm...means tak boleh sayang binatang ke untuk mengandung???

kenape ye??

one of my fren pon ade cakap

kalau bela kucing nanti kucing tu akan mendoakan agar tuannya tidak MENGANDUNG

y???

sedih dan sebak disitu

untuk makluman

hani bela kucing

tapi hani tak pernah cium kucing or buang or bersihkan poopoo

sebab tu semua kerja en asben

aiyark....tetiba sebakk di pagi hari, teringat


hurm....susah MENGANDUNG ek????

doa doakan lah saya, bukan cakap macam tuh

:(

12 comments:

PUANSTOBERI said...

takde kena mengena.
Kekda tak de bela seekor kucing pun, dan kucing tu sker tgk kat gmbr je. Tak gak conceive lagi.

So, tu seme mitos.
Retu kekda penah wat entry gini. Lps tu ada yg komen ada sedara dia ke sapa tah, bela berpuluh ekor kucing kot, elok je banak.

Dah..dun wori..takde kena mengena. Truskan niat murni mu, Rasul suka org yg sayang kan kucing ni :)

::EIDA:: said...

Teruknya sapa yg ckp mcm tu!!! Ida pun pernah kene . memang sentap habis!! Balik rumah ckp kt kucing.. doakan we all yg baik2 sahaja ye.......=)

Hannah Johary said...

Eh ye ke. Tak pernah dengar pula. Ada member bela kucing, tapi elok je mengandung. Yang pernah dengar, takut ada kuman ke apa kot. Itu je.

Tapi semua benda pun Allah yang tentukan. Rasanya tak perlu worry sangat. InsyaAllah kalau ada rezeki tu mesti ada punya. Cheer up! ;)

Sinar Cahaya said...

sy dr kecik2 lg kuarga mmg bela kucing..skrg dh kawin pn bela kucing jgk..kucing dan susah pregnat mmg dh sinonim sgt..asal bela kucing,kemudian lmbt prgnt, kucing jgk yg dipersalahkan..
pd sy..itu semua tuhan yg menetapkan.kenapa nk salahkan memelihara kucing sbgai pnybb?sy xpercaya pd smua tu..yg pntg saya pegang erat, Allah dh tetapkan masanya rezeki utk masing2..dlm bntuk yg pelbagai..
insyaAllah..ada rezeki zuriat utk kita nnt..

♥ ROS ♥ said...

Ari tu sblum preggy ada gak org ckp mcm tu... Mak ros bela kucing mmg byk, dulu masa sebelum kawen ros lah yg cuci najis kucing tu.. Bila dh kawen duk umah sendiri tnpa kucing lmbt jgak nk prgnt, memula tpikir gak keje ros dulu tu.. Tapi lpas amek bela kucing, sllu duk ckp2 dgn dia,dpt gak prgnt..rezeki allah kak...

zarin said...

x de la mcmtu.. x semestinya..binatang tu klau kite buat baik kat dia..dia akan sentiase mendoakan kebaikan untuk kite...kucingkan binatang kesayangan nabi...

hanidatul shatira said...

thankx kalian.......sntiasa jadi peneman setia setiap kali down....semoga Allah memurahkan rezeki untuk kalian juga

AniE said...

ishhhh...merepak sangat cakap gitu:
cam xde akal je...

lg sgt tambah pahala kita bela binatang
kita bg die makan::jaga die!

baik kite pupuskan je kalo x ble ngnadung gitukan...ape da...
jgn caye la Hani!

qaseh johanna said...

dear :: dr pemerhatian sy..awk xdela besar mana pon..still dlm normal size...awk br 10bln kawen kn...rasanya masih baru kan..tp kalau taknak jd macam sy..baiklah g check rahim kia tu..

sy dah 1thn 4bln kawen br tergerak hati nak check..bkn sbb nak mngalah @ apa..tp utk kesihatan kita..

sy harap awk g check..once u know apa yg terjadi kt ur rahim, baru awk decide apa yg both of u nak buat..jgn jadi mcm sy..hmpir mnyesal sbb lambat check..

ini sy sertakan apa itu PCOS..hope awk xde tanda2 ni ye..
http://qasehdindakanda.blogspot.com/2011/10/pcos-and-me.html

hanidatul shatira said...

saya ada tanda berat badan berlebihan mendadak selepas kawen...waaaaaaaaaaaaaaaaa

hope sangat tade pcos....

Nur Ezqy said...

Assalammualaikum dan salam sejahtera

ingin menjemput anda ke blogshop saya:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

PROMOSI!!! RM1/pcs Pregnancy Test & Ovulation Test Strip
SMS/E-mail saya

Puan.Nor
no.tel:0122429082

email: lovidoobidoo@gmail.com


zara said...

Semuanya ketentuan ALlah .. tapi kita kena lah berusaha juga ye tak? start dengan makan mknn yang berkhasiat,vitamin-vitamin, elakkan makan mknn yng byk pengawet2 nih .. Dr Hamid Arshat ada cakap kalau susah nak mengandung lebihkan amik vit e .. wallahualam ..

jemput singgah blog saya yer ..

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™