Pages

Wednesday, January 4, 2012

about premium beautiful n maharani

salam semua

dulu hani pernah cakap nak pakai premium beautiful dan pil maharani kan

atas tujuan untuk betulkan dalaman dan utama mestilah untuk conceive kan


tapi tataw mane silap, selama 3 minggu sejak hani habis period hani pakai secara consistent bersama pil maharani tu

period hani semakin delay kepada 13 hari !!!!!!!!!!!!!


hani ada tanya kepada yang menjual....die cakap sepatutnya tak delay.....

tataw la mane silap, silap makan sekali lactolite




then hani teringat, nak bertanya pada kazen hani seorang nurse kat hospital langkawi


katanya, pemakaian korset yang mempunyai infra red boleh merosakkan ovum

erkkk !!!!

she asked me to stop

ok now, hani dah stop pakai


bukan nak memburukkan taw.....PB is great...cuma mungkin tak sesuai dengan hani kot


insy....kalau dah ok balek sistem dalaman ni, memang hani akan pakai balek, n orang kata ok untuk dalam pantang....so hani simpan la....hehehe..mane taw kot pasni ade rezeki...........takyah beli barut... ;p



hohohoho.....

9 comments:

::EIDA:: said...

Ida rasanya pernah hint hani psl PB ni.. Tapi ida tengok hani still pakai, ida diam jela.. hehe

Apa yg ida tahu, ada infra memang tak sesuai tuk concieve.. yg cari biasa biasa je... Tapi kalau pakai lepas pantang, memang terbaik!!

Aidanisme said...

hani.. boleh aida tau maharani tu hani makan cam mane?

aida pun makan dan pkai dan menjual.. mungkin boleh diperbetulkan dimana mana kan.. :)

hanidatul shatira said...

eida : yeke...tulahhh....adoiii....tak sangka pulak kesannya macam tu..so pasni takmo dah pakai pape pon.......naturally je sudah....rugi duit...huhuh......

eKa said...

hani mungkin sbb makan pil tu kot..eka kalu mkn apa2 supplement...cth cam vco ke apa.mesti kacau piyed

hanidatul shatira said...

eka : mungkin la kot....hani tak boleh makan pil...tapi kalau macam jus tu ok pulak......pasni tamo amik pape pil dah..cukup lahh..ehheheeh...macam sendiri carik penyakit jekkk

♥ ROS ♥ said...

Lega dapt bca blog akk.. Bebaru nih ada htr msg kat fb ingt akk dah private kan blog.. :) hihihi... Msa sblum preggy my mum ada ckp xbley pkai corset sbb corset akk mampatkan perut kita dgn saluran peranakan :)

hanidatul shatira said...

ros : mesej ape ek kat fb...takde terima pape msg pon dr ros...

tulah...akak dah tersilap percaturan n duit sebab beli corset nih...so skang ni tengok je la...huhuhuhu..melayang 2k cenggitu jek...tapelah..hope pasni ade rezeki..nanti dalam pantang boleh pakai balek...hohohoho...thanx ros

Anonymous said...

Assalam,

Nak tanya.. Kenape amik n cuba mcm2? Awak kan masih muda lagi? Apa yang ada sekarang ni dah cukop sihat insyaAllah. Lain la dah berumur sikit or nak masuk 35 ke. Lagi2 if nak pregnant, mkn acid folic dah memadai. Jgn amik vitamin lain melainkan doctor suruh. Kalau doctor pon mcm2 yg die sarankan. Cube plak pg gynae pvt hosp yg lain, mesti ckp tak boleh plak. Pendapat mereka berbeza. So lebih baik ikot pada usia kita yang muda belia ni. Apa yang dah ada ni Allah dah buat seelok2, sesubur2 perempuan. Cuma masa mungkin belom. Bukan apa, takut apa yang awak mkn mcm2 and amik mcm2 x elok. Walaupon if kata nya dtg dr herba la apa la.. Ia tetap x boleh. Lagi2 kalau IF awak mengandung, panadol n ubt batuk pon x boleh amik. Very sensitive la. Tapi ramai yg belasah jgk mungkin nasib dia baik. Alhamdulillah. Tapi asal kan ade kimia, infra red ke ape ke mcm PB tu bwk2 la jauh2kan. Takot nnti dr ctk2 awak nnti terjejas plak.

-hamba ALLAH-

hanidatul shatira said...

anon : tu lahh....hurmm..tapelah..ni pengalaman saya....pasni tamo amik pape dahhh...mekasih yee...

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™