Pages

Thursday, January 5, 2012

EPO

selamat pagi semua

pagi ni hani nak story sikit pasal EPO

ekceli hani tak berape taw sangat pasal EPO  ni tapi kene amik taw 

banyak cerita hani dengar pasal sesape nak conceive makan EPO ni


yang hani taw,EPO ni multivitamin kan??

betul ke??? hihihi..tataw lahh

hani banyak cari maklumat pasal EPO ni

ok ni hani paste serba sedikit maklumat yang hani faham la



EPO 1000mg

Minyak EPO berkualiti untuk KESIHATAN dan KECANTIKAN

* Membantu mengawalatur kitaran haid
(hope so sebab period da 'lari' sikit)
* Melegakan Sindrom Sebelum Haid (PMS)-iritasi, sakit kepala, sakit payudara, kesenakkan dan kekejangan perut
(sindrom PMS hani selalu lenguh lenguh kaki n kembung perut pastu macam cramp kat perut)
* Mengurangkan simptom putus haid-panas badan, peluh sejuk kemurungan dan kekeringan faraj
(kering faraj??? yang tu hani tak berapa nak pasti sangat...tapi hani ade baca katanya kalau makan jus bidadari, faraj akan kering, so kene amik EPO untuk balance kan balek....n hani folo cara tu)
* Menggalakkan kulit yang sihat, muda berseri -bermanafaat kepada kulit yang kering, tua atau berminyak. 
(kulit sihat tu sikit kot..haahahah....ekceli ramai puji kulit hani gebussssss....erkk..poyo pulak...)
*Melegakan ekzema dan alergi kulit
(yang ni alhamdulillah....tade dalam kamus lagi)
* Memperbaiki rambut yang kering dan rosak serta melegakan kulit kepala yang gatal
(haaa....hope sangat EPO ni boleh membantu sebab kulit kepala hani sumtimes kering, sumtimes berminyak)
* Menguatkan kuku yang mengelupas atau mudah patah
(kuku hani jenis lambat tumbuh..hohoho) 



hani amik EPO 1000mg dari Blackmores

hani tak pasti Blackmores ni ok ke tak sebab hani beli kat Guardian je

die bersekali dengan Fish Oil, kira  lebih kurang 2in1 la



tapikan.....

hani ade jugak dengar yang EPO ni panaskan badan

ada yang hani baca, EPO ni elok makan bila bila masa

ada yang hani baca EPO ni time period kene stop

ada yang hani baca time pregnanti wajib stop

tapi hani tak pasti, time subur boleh makan ke tak eyh????

harini CD11, agak agak boleh tak???

adoiii....yang makcik tukang urut tu cakap jangan makan ape ape


mane satu hani nak ikot ni??????

sebab sekarang hani tengah consume bidadari, n bidadari tu ada kata panas, so kene makan sekali dengan EPO


apa yang hani tengah amalkan sekarang

bidadari waktu pagi sebelum pergi kerja 2 sudu besar

EPO + folic acid sebelum tidur sebijik


tu je......

sebab hani perasan, EWCM hani tak pernah jumpa lagi since kahwin


tapi sebelum kawen tu rasanya tiap tiap bulan akan jumpa......hurmmmm.....

ape masalah eyh?!!!!

hope kawan kawan boleh membantu

7 comments:

♥ ROS ♥ said...

Msa ros dulu, dr bg epo, pil perancang dan acid folic.. Dr.ckp kat ros jgn ubat lain dah.. Mkn hnya 3bnda tu jer.. Dr xgalakkan ros mkn yang epo yang campur dgn fish oil.. Ros mkn jnama naturalle, beli kat dr. Tu jgak.

Anonymous said...

hani deary..
ni sekadar pendapat akak jer ya..
akak rasa better hani consult dgn gynae apa yg sebenarnya hani patut buat..buat check up yg btul..sbb dgn bacaan dari blog2 yg kite tak tau kesahihannya info tu,mungkin bole mudaratkan hani..setiap dari kita sistem badannya tak sama kan..ada org camni,ada org camtu..ada org sesuai ngan menda ni,ada org tak sesuai..

jadi,pendapat akak better hani terus check ngan pakar jer..akak paham hani baru jer kawen kan..tp better tau apa masalah sebenar awal2 dari da lama2 baru tau & baru nak take action kan..

hani jgn marah key..akak dulu pon cam hani gak..lambat preggy..so akak paham perasaan hani tu..

hanidatul shatira said...

ros : yeke...owhh....kene cari yang lain la ne ek..hehehe..thnx ros fa da info

kak anon :hani nak consult ngan doc kak tapi asben blom bersedia n suruh hani tangguh dulu..ni la cara yg hani usaha buat masa nih.....neway..thanx ye kak...insy..nanti kalo hani da consult ngan doc..hani inform trus kat blog nih...maseh bebanyak....

melur.roslan said...

hani: yang saya tahu EPO nie utk hormon..sebelum sy pregnant saya selalu amik minyak kelapa dara, minyak habatussaudah dan minyak zaiton..beli yg softgel punye..senang nak telan..cubalah mane tau serasi ngan awk..

hanidatul shatira said...

melur : owh...sy byk baca org yg amik epo ni dalam 2,3 bulan mesti menjadi...sbb die balancekan hormon dalaman....

Anonymous said...

Hani saya pon TTC..masa saye jumpa Dr dia bagi saya EPO 30 pcs dan Clomid. Tapi still x lekat, saya pegi lg jumpa Dr utk review balik. dia bagi lg ubat yg sama. Better Hani jumpa Dr dlu sbb dia wat ultrasound jgk..

hanidatul shatira said...

hani da jumpe doc da..die bagi clomid..ngah tgu piyet nih..heheheh

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™