Pages

Monday, January 30, 2012

kemusykilan

assalam kengkawan sume.....nak tanya...kalau kite period kan, darah akan keluar beketul2 pada period pertama dan kedua....kan?? or tak ketul sebenarnya?? sbb hani baca ade yang kata benda tu normal, ada yang kata kemungkinan kene endometriosis or fibroid....ritu da scan, doc cakap tade fibroid n etc...not sure bout dat.....then mase period kedua, hani berurut, story kat makcik urut tu then she said, darah ketul tak elok...yg menghalang untuk pregnant...pastu die cakap, minum coke untuk keluarkan sume darah2 ketul tu......n lepas die urut kan, waktu pagi, malam tu banyak sangat ketulan keluar....ok, selama ni hani ingat darah ketul tu normal......rupanya tak la eh??? pastu now period hani hari keempat dah bersih........langsung tade...slalu hari kelima yang bersih sebersih bersihnya........pastu makcik tukang urut tu cakap, takyah makan ubat hormon (clomid) yang doc bagi.......ade sesape yang ade pengalaman camni??? share plz...

12 comments:

chinta... said...

chinta kalau makan clomid peyed kompem berketul2...pas2 sakit sangat tu je la..kalau x makan okey lak..;)

hanidatul shatira said...

owh..hani tak makan pape pon chinta......kawan hani cakap, dinding tebal sangat.....tu yg ketul2 tuh....

Aidanisme said...

aida penah mkn clomid utk 1 cycle.. tak rs apa2.. period dtg 4 hari .. biasa je.. lain org lain kot kesan nya..

trs kan berurut la ye.. betul kan ape yg belum betul.. insyaAllah..

hanidatul shatira said...

owh...hani tak on clomid lagi aida.....tapelah..hani cuba mane yang mampu dlu...hehehhe

♥ ROS ♥ said...

Ish kak, jgn minum coke untuk kuarkan darah period.. Bhaya tau.. Actually masa ros berurut ari tu, dia xder pun suh pantang2 apa mknan.. Sebab berurut tu dah betulkan urat, xder kaitan dengan pmakanan.. Huhuhu

hanidatul shatira said...

ihiks..ros..akak da minum tapi sket la....perit sgt sbb agak lame jugak da lme x minum coke...

melur.roslan said...

hani..saya pon mmg mcm tue..darah ketul2..i think its normal..but kalo u rasa risau sgt..why not g jumpa gynea tanya..better..

Umaira + Umar said...

salam kenal dari Umaira....

im one of TTCians....datang utk support rakan2 TTC di alam maya nih...sama2 la berkongsi pengalaman dan info. Semoga satu hari nnt impian kita utk menjadi seorg ibu akan termakbul. AMIN.

Umaira + Umar said...

Dear....,

Umaira pun pernah alami situasi cam entry kat atas....Period datang dalam bentuk ketuk2...1-2 hari. then, period datang pOn cuma 4 hari...tu pun dah sikit. Rasa mcm tak puas berperiod gamak nye...

Tak macam period semasa mkn ubat turun darah...byk mcm paip pecah. Duk kat kerusi opis pOn kena alas dengan kain...tp dikuatiri period yg kuar byk tu akan menyebabkan kebengkakan pada rahim dan sewkt dgnnya...

hanidatul shatira said...

yeke melur....owh..kalau normal...isoke la..takot tak normal je..hehehee

hanidatul shatira said...

welkem welkemmmmmmm...aminnnn

hanidatul shatira said...

haa..kene makan ubat turun darah ke????? aiyoo...

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™