Pages

Wednesday, August 24, 2011

hadiah raya from en asben

salam
ekceli dah lama nak beli oven
sebab kekadang mood nak buat kek or cookies berkobar-kobar
lepas tu lenyapppppppppp
haaa..macam tu la mood hani nih
sebab sebelum kawen, mak pernah marah-marah hani
die belikan hani oven untuk buat kuih, hani buat sekejap je lepas MALAS!

hahahahaha....

tapi dah kawen ni, rasa berkobar-kobar pulak nak buat lasagna !

yep....nak buat lasagna, kengkawan
hani teringin nak bake sendiri lasagna tuh

tapiiiiiiiiiiiiii

oven non ado?!

saje story story ngan en asben alkisah kononnya nak buat la kek ke, lasagna ke kan
en asben cakap, tak payah la...nanti beli kat kedai je..takpun makan lasagna ka Canadian Pizza...yummy !!

semalam
balek je dari kerja, en asben terus bawak hani pergi Courts Mamonth (eh, betul ke eja tu :p)
hani ingat en asben nak beli kabel HDMI untuk TV kat rumah tu
sebab die dok bising nak kabel tu....selalu sangat

lepastu en asben tetibe cakap suh hani pilih oven mane yang hani nak

yippi!!!!!!!!!!!!!!!

bahagia weh.........ape lagi, terus la hani tengok-tengok mane yang berkenan
hani ingat nak amik microwave...sebab ada banyak rumours hani dengar microwave ni boleh buat semua
ye la.....hani bukan kaki masak punya orang
so hani cari la promoter tu then tanya die
hani dah berkenan satu microwave from Samsung tu
warna putih, soooooooooo nice taw

en promoter tu tak suggest hani amik microwave sebab die kate microwave tu hanya boleh PANASkan lauk lauk sahaja !!!
kalau nak bake cake or cookies semua tak boleh !

owh, yeke....i'm not sure for that sebab memang tak reti langsung pasal benda benda nih
then die cakap, if beginner, better amik electric oven
semua boleh

but if hani still nak microwave oven tu, ada yang boleh buat dua-dua, means membakar n bake sekali
tapi harganya paling murah RM700++

WHOAAA....buat ape beli mahal mahal sebab hani bukan seriously nak hari-hari masak guna oven kan

tapi memang geram la tengok, macam modern style je....
samsung plak tu
memang lawa....

ni gambarnya


see....lawa tak?? harga asal N harga afta less
murah kan...only RM199
worth it la pada hani

disebabkan tak boleh nak bake cake
so hani tengok tengok la oven lain
kene pilih electric oven jugak


memula hani nak yang ni taw

 
Faber punya product
promoter tu kata ok !! memang die suggest pakai ni la
just only for beginner
tak lasak nak buat cake sepanjang masa
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

takde stok !!!

alaaaaaaahaiiiiiiiiiiiiiiiii...........

harga pun murah la...RM129 je

then terpaksa la cari lagiiiiiiiiii
cari dan cari

finally hani amik yang ni





RM199.....ok la kan....
tak berape besar sangat and tak berape kecil sangat
nice nice......

ELBA punya....promoter tu cakap
ok !!
kire recommended brand punya la

tak lah mahal sangat sebab hani bayangkan nak beli microwave dalam price around RM400++ taw
ye la...hani tataw price sebenarnya berape..so agak2 je la

tapi dapat electric oven below than RM200
worth it la kan....mana nak cari yang murah-murah lagi

kang beli yang mahal-mahal, afta raya
dok melepak kat rumah je, buat ape
duit dah habes,
nak berjalan fikir minyak n etc
so, amik la yang sedang-sedang saja
sederhana itu perlu dalam hal ni, sebab nak raya lagi, nak jalan-jalan then nak kerja balek afta dat
takkan nak habiskan duit semata-mata nak raya
kami bukannya orang ada-ada
kan kan..


alhamdulillah....akhirnya dapat juga electric oven nih
balek je rumah
en asben terus bukak 
then die yang semangat
nak beli perkakas buat cake and etc

so, balik nanti...or maybe afta iftar, kami nak ke pasaraya
membeli barangan membuat cake and lasagna

yeay !!!

thanx en asben yang ku sayangi....terima kasih kerana memahami kehendak isterimu ni :)


lebiyuuuuuu lahhh !!


5 comments:

pnsusu said...

pas ni wajib mem "baking" dengan jayanya tauu

yuny said...

romantiknyaa~!! =)

hanidatul shatira said...

pnsusu : heehhhe..WAJIB!! asben dah berangan nak makan lasagna dah tuhhh

yuny : hhahah..romantik ke??? adoii...jarang2 sklii tu....

::EIDA:: said...

Lasagna beef.. Memang meletops !

~LeeyanaRadhi~ said...

wahh best2 dpt oven tu...hihih..Yana mmg tingin jugak nk ade oven ni..tp microwave yg opis bg ms kawen tu pun dlm kotak lg..klu mintak kt en.hubby sure kene bebel dl baru dpt..ihihhi

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™