Wednesday, August 17, 2011

shopping, reflexology dan pregnancy dan detox footpatch

panjangnye tajuk entry :p
 
ini story MALAM, 15 Ogos 2011

selepas berbuka yang kononnya ala kadar
hahahah

kami pergi ke Jusco Alpha Angle taw, kat Wangsa Maju tu
nak shopping
kononnya hani nak sambar la beberape 'helai' kasut...eheheh (jgn tiru tatabahasa ni ok!)
tapiiiiiiiiiiii

jalan jalan kat kedai SUMMIT, hurm...tak berkenan
pergi NOSE, hurm...tak berkenan
pergi masuk VINCCI,hurm...tak berkenan
masuk JUSCO, bahagian kasut perempuan, hurm....tak berkenan jugak

haihhhhhh

bosan tolll kalo tak dapat barang nih
last sekali mase en asben dok sebok sebok cari kasut die
hani try la kasut ala ala mak orang punye style
macam kasut BATA, SCHOLL n etc

sedap !!!!!!!!
bestnyaaaaa

baru lah taw perasaan memakai kasut empuk macam bantal tuh
selama ni dok sebok cari heels, wedges, pump n etc

tak sangka la pulak hati boleh tertarik dengan sandle SCHOLL
harga??? 
no need to mention sebab memang da 'terkenal' dengan harganya

tapi hani tak amik lagi taw

rasa macam nak cari kasut tempat lain
sebab dah terbiasa
tiap kali beli kasut
mesti akan beli heels or wedges
so, if beli sandle je.....macam tak lengkap plak shopping for raya tuh

en asben dah dapat kasut
jenuh suruh die amik kasut from CAMEL
die mao BONIA jugak
ok fine !!!

then racun die beli baju kemeja CAMEL
hohohoh

hamikkkk.....dapat selai

tinggallah bini die ni haaa..satu ape pon tak dapat

jeles jeles !!!!


ok lepastu.....

ajak en asben pergi DOWNTOWN, Danau Kota
sekarang ni memang kegilaan kami
dalam sebulan tu mesti akan ke downtown nih

tujuan utama nak kesini sebab nak urut kaki !!

yeay! en asben benarkan
sebab tapak kaki ni dah over sakit
isk....over tak lah sangat
cuma dah sakit sakit la if jalan or berdiri lama
kenaikan berat badan, mungkin

so masa nak berurut tu
kebetulan tak ramai orang
ye la.....hari bekerja...tapi parking umanggaiiiiiiiiiiiiii
jaohhhhhhhhhh

hurm...dorang ni tak bekerja ke esok??????
lain lah kami, memang sengaja apply cuti..hihiiih

so, sebelum berurut tu
hani tanya dulu akak urut tu
kalo nak pregnant, boleh mengurut tapak kaki ke???
sebab hani ada dengar, buat urut tapak kaki ni tak boleh untuk orang nak pregnant even orang pregnant memang diharamkan terus...hehehehe...
pastu akak tu tanya pasal period hani
hani cakap la hari tu hani baru CD ke lima, tapi dah clear dah
then akak tu cakap takpe, cuma die tak urut berlebihan di kawasan peranakan, kat tapak kaki

ok, masa mengurut tu
hani story la kat die, hani ni lately sakit kaki
kat tapak kaki
die cakap, kaki hani ni sembab
means, macam besar berangin
die cakap badan hani banyak angin
so die suggest buat bekam angin
erk...bekam??????
next time maybe
die urut urut la kaki hani
setiap bahagian
ada je sakit yang die cakap
tapi, betulllll tawww
memang hani tengah menahan nak peeeeeee masa tuh
die tengok ada gelembung kat sisi kaki hani
kemungkinan boleh kene batu karang ni....katanya
then die cakap, pernafasan hani sempit
cepat mengah
then die cakap kaki sembab ni mungkin boleh disebabkan kene gout
wut!!!!!!!!!!!

owhhnoooooooo, choyyyy

hani suruh die urut kat tumit tu
die kate situ bahagian peranakan
hani cakap la sebab tak tahan la sakit sakit
die urut
masa urut tu, memang sedap sedap sakit taw
hani tatawla....since last 2 times period
memang kekadang sakit sket kat area peranakan tuh
hani fikirkan mungkin angin
so hani story la kat die
die kata kat bahagian tumit kaki tu macam ada ketul ketul
bile ditekan hani sakit tapi sedap
die suruh hani berjumpa doctor
untuk pastikan

hurm...macam serious !!!!!
nak nangis je rasa
hani story kat die, nak preggy
die cakap, die dulu pon 4 1/2 tahun baru preggy

pergi jumpa doc pon cuma bagi ubat biasa
so die suruh hani pergi kat pusat rawatan islam area kajang
tapi katanya, tunggu dulu....sebab baru lagi kawen
hurm..baru ke???
orang lain lagi baru da nak bersalin pon tawwwwwww

ok, en asben tade mase tuh
die g jenjalan
adela dalam setengah jam hani berurut kaki tu
then hani tanya die
pakai footpatch ok tak??
die cakap ok cuma untuk nak preggy tu kurangkan
jangan pakai time waktu subur

ok, hani dah terlanggar pantang disitu
dah 7,8 hari hani pakai footpatch taw
sebab mungkin salah satu toxin dalam badan ni dah over agaknya
tumit sakit sakit je


tapi sejak dengar apa yang akak urut tu cakap
hani jadi menggelabah 
takot sangat
sebab memang kat bahagian tumit tu still sakit sakit lagi
dan disitu adalah bahagian
PERANAKAN !!!!!



Ya Allah, Kau berikanlah kesihatan yang baik untuk ku dan keluargaku
Semoga Kau memurahkan rezeki kami Ya Allah




(klik untuk tumbesaran hebat!)


hani tepekkan gambar tapak kaki ni
so, korang
if sakit sakit kaki
ley cek la..blah mane sakit
ada kaitan dengan seluruh badan kita


4 comments:

ZaNa aDieyZa said...

best kan kalau lepas gie shopping & penat berjalan, ada yg tolong urutkan kaki.. syok!!

hani, zana doakan semuanya ok2 jer k.. if risau sgt, better gie check doktor k..zana lagi lama menunggu dr hani.. dah setahun lebih ni.. hope ada rezeki utk kita semua dear..

hanidatul shatira said...

thanx zana....hani harap tade pape la...mintak2 hani ada rezeki....kesian en asben..

Anonymous said...

hani,dulu akak penah gemuk..masa naik berat badan tu mmgg tumit akak sakit2 gak..bangun tido pagi2 nak letak kaki atas lantai adalah perkara paling menakutkan utk akak time tu..sakit gilerrrrrrr..

actually,sakit kaki tu disebabkan berat badan kite tu..kaki tak mampu tampung berat kite tu hani..

alhamdulillah,pas akak diet & berat turun ke normal,sakit kaki tu da takde da..akak tak gi urut pon..tapi akak exercise & jaga makan..ada membe akak kata,kalo kite badan naik,pastu kite turunkan,insyaAllah senang nak lekat..

usaha key..good luck hani.. :)

hanidatul shatira said...

anon : yeke kak..kalau betul la ape yg akak cakap tu.....alhamdulillah....takot sangat kalau ada masalah kat peranakan nih....

kalau hal berat badan tu...hani dalam proses diet pon kak...insy....kene disiplin kuat sikit..hhhuhu

hani mohon sangat....semoga ada rezeki untuk hani......

terima kasih ye kak.... :)

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™