Pages

Wednesday, August 17, 2011

zakat tahun ini


Alhamdulillah
selesai dah bayar zakat untuk mak dan abah

dengan keizinan suami 

langsai semua...alhamdulillah

macam terkedu pulak bila tadi mak call

"shira, zakat untuk mak ngan abah, abah bayarkan taw"

"eh, tak payah la..biarlah ira yang bayar"

"ko kene mintak kebenaran Shahrul dulu, nanti tak berkat"

"nanti ira call balek"

beberapa saat kemudian

"abang"

"ye sayang"

"nak mintak izin"

"ape dia?"

"abang, boleh tak nak bayarkan zakat untuk mak and abah?"

"boleh, abang izinkan"

.
.
.
.
.
.

ok,.......terus call mak dan bagitaw

"tak payah, Shahrul bagi, die izinkan"

.
.
.
.
.
.
beberapa jam kemudian

amil datang ke ofis, dan alhamdulillah, dah selesai bayar

lepastu call abah

"abah, ira dah bayarkan zakat taw"

"yeke??...haaa..terima kasih la ye"

.
.
.
.

hihihihihihi

rasa seronok pulak tiap kali bayar zakat

sebab sejak bekerja, hani tak pernah bayar zakat sensorang punya

mesti bayarkan untuk mak n abah sekali

even tahun ni sudah bersuami

tapi nak jugak bayarkan untuk mak abah

dan nasib baik mempunyai suami yang memahami, beliau mengizinkan

terima kasih en suami

sayang kamu ketat-ketat !!!!!


ok, kepada korang yang belum bayar zakat tu
ni rate die.....
sementara ada masa nih
bayar la k
takot nanti terkejar kejar nak shopping or bz
terus lupa

hurm.......dat's not gud bebeh!



2 comments:

PUANSTOBERI said...

yeps.. mmg elok begitu. tp kat opis akak ni ada org tu ter balik plak.
ayah dia plak bayarkan utk dia. huhu

hanidatul shatira said...

hihihi....semua tu niat di hati kak da...kalau die betul2 rasa nak byrkan untuk parents die..die kene buat...melainkan kalau suami tak benarkan...xley nak wat pe la...huuhuhhuh....keutamaan sekrang pada suami kann

♥kawan-kawan, tinggalkan link anda supaya saya mudah menjenguk page anda semula♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© Hanidatul's Blog | Templates by : Nurulchumel's Design | All Rights Reserved™